Fotbalisté Mladé Boleslavi si mohou už v pátek definitivně zajistit účast v předkolech Evropské ligy. Pokud vyhrají v předehrávce 27. kola na hřišti Jihlavy, budou mít jistotu minimálně čtvrtého místa. Domácí tým z Vysočiny ale také potřebuje bodovat, jelikož má na pásmo sestupu jen pětibodový náskok.

„K záchraně potřebujeme ještě získat minimálně čtyři body. Dopomoci k nim by nám mělo domácí prostředí," podotkl trenér Jihlavy Michal Hipp, že si jeho svěřenci nemohou dovolit v domácím prostředí prohrát. „Pokud ale chceme uspět, musíme se vyvarovat kritických chyb, na které jsme v minulém kole doplatili prohrou s Bohemians," dodal.

Do Jihlavy ale přijede třetí tým tabulky, který už dvanáct soutěžních zápasů v řadě neprohrál. „Hrajeme o třetí místo a pro jeho udržení potřebujeme bodovat i v Jihlavě. Proto tam jedeme bojovat o vítězství, i když si dobře uvědomujeme, jak houževnatý soupeř usilující o každý bod pro záchranu nás čeká," řekl trenér Karel Jarolím.

Mladoboleslavský kouč bude spoléhat znovu především na silnou ofenzivu, která nastřílela nejvíce branek ze všech celků v sezoně. Zápas mu však komplikuje hned několik absencí – kvůli zranění budou chybět Lukáš Pauschek, Aleš Čermák i hvězda týmu Milan Baroš. Kvůli kartám navíc nemůže nastoupit levý bek Jiří Fleišman.

Utkání se hraje již dnes a s úvodním výkopem v 18 hodin.