„Věřím, že nějaká naděje nám stále ještě zbyla. A že alespoň polovinu soutěží skutečně dohrajeme,“ uvedl Pauly.

Podle něj by v příštím týdnu mělo přijít rozhodnutí vlády a od následujícího týdne, tedy od 12. dubna, by amatérské kluby mohly začít s tréninkem! Dosud podle platných nařízení mohou týmový trénink absolvovat pouze hráči s profesionální smlouvou v rámci výkonu svého povolání.

„Snad to dobře dopadne. Pevně věřím, že s ohledem na jednání s Národní sportovní agenturou, bychom opravdu mohli všichni co nejdříve začít trénovat,“ doplnil Pauly.

Statutární ředitel 1. FK Příbram Jan Starka.
Jan Starka: Pořád máme o co hrát! Mládež v době pandemie? Ten problém je hlubší

Zhruba polovina dubna je pro kluby z nižších soutěží klíčová. Pro uzavření soutěže a stanovení postupů a sestupů je nutné odehrát více než 50 procent všech zápasů. Pravidlo bylo začleněno do soutěžního řádu už před začátkem sezony.

Aby se okleštěná sezona skutečně dohrála, znamená to v některých úrovních odehrát ještě tři až čtyři zápasy. Nejhůře je na tom třetí nejvyšší soutěž v republice, kde to může být až osm utkání.

Pamatuje se i na to, že každý klub může mít vinou odkladů odehrán různý počet střetnutí. O pořadí by pak za splnění první podmínky rozhodl přepočet získaných bodů na zápas.

Kluby po dlouhé pauze mají od FAČR zaručeno „inkubační období“. Alespoň krátký čas na přípravu, než se začne hrát o body. V platnosti zůstává předchozí rozhodnutí FAČR, že se sezona nebude natahovat do prázdnin. Ročník musí být uzavřen do 30. června.

Česká motokrosová jednička Kristýna Vítková
Kristýna jde na start. První letošní motokros ji čeká o Velikonocích