„Domažlice potvrdily, že jsou kvalitní tým s vysokými ambicemi, ale hlavně naše nemohoucnost v koncovce způsobila, že dlouho nebylo rozhodnuto,“ charakterizoval utkání Marek Matějovský. Právě kapitán Boleslavi byl autorem nakonec rozhodujícího gólu. Těch ale mohlo a mělo být v domácí síti podstatně víc.

Trenér hostů Dušan Uhrin mladší proti Jiskře neponechal nic náhodě a do zápasu nasadil to nejlepší, co má. Dvakrát se proti druhému celku ČFL prosadil hbitý útočník Jan Chramosta. Další šance ale nejen on spaloval jako na běžícím pásu a srdnatě bojující Chodové dokázali na oba góly zareagovat. A to ještě domažlický Petr Mužík těsně před koncem poločasu neproměnil pokutový kop.

„Kdyby se Domažlice dostaly do vedení, tak by se asi utkání vyvíjelo trochu jinak, ale věřím, že bychom ho stejně zvládli,“ byl přesvědčený trenér Uhrin.
Zápas se lámal patnáct minut před koncem, kdy favorizovaný soupeř udeřil dvakrát během dvou minut. „O našem vítězství především rozhodlo, že jsme hráli trpělivě a aktivně dopředu po celé utkání,“ dodal kouč Boleslavi.

Ocenil i výkon soupeře: „Bojovali i za stavu, který nebyl pro ně příznivý, a dvakrát skóre vyrovnali. My jsme si situaci zbytečně komplikovali, když jsme ze spousty šancí nedali góly, ale nakonec se prokázala naše kvalita a zaslouženě jsme postoupili.“

Domažlice – M. Boleslav 2:4 (1:2)

Branky: 36. Došlý, 67. Braun – 12. a 45. Chramosta, 74. Matějovský, 76. Mareš. ŽK: 39. Stronati, 44. Magera. Diváci: 1265.
Mladá Boleslav: Aghajev – Takács, Magera, Stronati, Fleišman – Hubínek, Mareš – Přikryl (87. Fabián), Matějovský (83. Rada), Chramosta (69. Mingazov) – Mebrahtu.