Řadu překvapení nachystala podzimní část fotbalové I. B třídy ve skupině B.

Úplně nejvýš ze všech čtrnácti celků je v polovině soutěže Dolnobousovský SK. Ten, zdá se, prošel úspěšně generační obměnou kádru a na jaře bude patřit k hlavním aspirantům na postup.

Na paty mu šlape překvapivě mělnický FC. Tomu vyloženě prospěl příchod Josefa Gabča mladšího, který spolu se svým otcem a Michalem Vernekem vytvořil obávanou legii. Otázkou je, zda se Mělnickým podaří kmenového hráče FK Neratovice / Byškovice udržet také pro jarní část.

I když to Gabčovým pálilo, tak vůbec nejúdernějším útokem se nakonec mohou pochlubit ve Vysoké. Přestože se partě okolo hrajícího trenéra Trutnovského poměrně brzy a na dlouho zranila letní posila Veselý, tak ostatní ho dokázali zastoupit, mezi střelce se celkem zapsalo rekordních patnáct hráčů. Vykoupeno to evidentně bylo ne tak pevnou obranou, která ani jednou neudržela čisté konto. Vícekrát inkasovaly jen poslední dva týmy pořadí.

Třetí místo drží nováček z Horek. Ambiciózní vítěz posledního okresního přeboru disponuje zkušeným kádrem, z něhož většina hráčů pamatuje i daleko vyšší soutěže. Proto atak čelních pozic není po podzimu překvapením.

Pěčice a Bakov, který je také nováčkem, leč z opačné strany hrají klidný střed tabulky a záchranářské práce by se jim měli na jaře rozhodně vyhnout. Nevyhnou se jim však v Bělé. Tým kouče Tomana bojoval na podzim spíše s vlastní sestavou než se soupeři, a tak zisk sedmi bodů stačí na jen na předposlední místo v tabulce.

Nedobré vzpomínky na první půlsezonu po návratu do kraje pak zůstanou Kralupům, které dvěma administrativními nedopatřeními přišly o bolestných 12 bodů. Ty by je v součtu s jediným regulérním vítězstvím na Dynamu držely přece jen v příjemnějších patrech tabulky. I když některé výkony mohou týmu z Olší dávat naději na záchranu, tak důležité bude, jak se přes zimu vyzbrojí a na jaře vypořádá s velkým tlakem.

A jak to všechno vidí zástupci klubů? Po skončení podzimu jsme jim položili tři stejné otázky:

JAK ODPOVÍDALI ZÁSTUPCI VŠECH KLUBŮ SOUTĚŽE NA POLOŽENÉ OTÁZKY? KDO DAL KOLIK GÓLŮ, A KTERÝ BRANKÁŘ VYCHYTAL NEJVÍCE ČISTÝCH KONT? 

ČTĚTE EXKLUZIVNĚ POUZE V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ BOLESLAVSKÉHO DENÍKU