Kosořice – Byšice 1:2 (1:2)

Mužstvo Byšic chytilo na jaře druhý dech. Z deseti zápasů hned šest vyhrálo a dvakrát bralo bod za remízu. Do utkání s Kosořicemi tak hosté nastupovali v roli favorita.
Předzápasové prognózy však vzaly rychle za své. Už po pětačtyřiceti vteřinách hry chtěl byšický brankář lapit míč ze vzduchu. Při srážce hráčů mu míč vypadl a Filip Briestenský bez problémů uklidil míč do odkryté branky.
V sedmé minutě se po první vážnější akci radovali hosté předčasně, gesto asistenta rozhodčího s praporkem nad hlavou bylo jasné.
Místo navýšení vedení z dalších šancí pak Kosořičtí inkasovali. Další standardní situaci obrana odvrátila na hranici vápna, kde se do míče opřel Dvorný a střela letící klubkem těl se za přispění tyče zastavila až v síti.
V poslední vteřinách úvodního dějství Kosořičtí nepokryli hráče v pokutovém území a Menčl sám před gólmanem nezaváhal – 1:2.
První šanci, a na dlouhou dobu také poslední, viděli diváci hned po třech minutách hry. Kiceluk využil zaváhání obránce, jenže místo zakončení se rozhodl přihrávat a Grus se již po míči natahoval marně.
V závěrečných minutách se Kosořičtí marně snažili o zvrat. Soupeř pozorně bránil a pokud se naskytla příležitost, držel míč daleko od své branky. V 87. minutě se už tak zraněními zdecimovaná sestava Kosořic musela obejít bez vyloučeného Malíka, který viděl druhou žlutou kartu.

Branky: 1. F. Briestenský – 34. Dvorný, 45. Menčl. Rozhodčí: Matoušek. ŽK: 6:2. ČK: 87. Malík (K). Diváci: 81.
Kosořice: Dufek – Štecher, Sedláček, Adámek, Bašus – Tomášek, Brejcha (54. Malík), Sabol (83. Martin Briestenský), Filip Briestenský – Grus, Kiceluk.

Kosmonosy – Pěčice 2:3 (2:2)

Fotbalisté Kosmonos i v oslabeném složení nad favoritem dvakrát vedli, pěčický záložník Miroslav Hubač ale skóre otočil a poslal je definitivně do okresního přeboru.
První poločas hrubě nevyšel oběma brankářům. V 11. minutě podcenil zkušený pěčický Šverma Keszegovu střelu z dálky. Radost domácím vydržela pouhou minutu, než se z 10 metrů trefil k tyči Charvát. Pěčice byly nebezpečnější, jenže Strnadova hlavička se mezi tyče nevešla a Lakatošův oblouček, snášející se do brány, Bajtalon vyškrábl. Ve 25. minutě vyrážel Šverma jen před sebe Svobodův trestný kop a dorostenec Holánek si osladil debut mezi muži gólem na 2:1.
Obrovské hrubky se však dopustil i domácí gólman Bajtalon, mezi rukavicemi mu proklouzl Hubačův nákop skoro od půlící čáry – 2:2. Po přestávce vyšel Bajtalon ze soubojů s Hubačem dvakrát vítězně. Zdaleka nejblíže gólu byl ale v 73. minutě nejzkušenější Kosmonosák Keszeg – Řezáčův centr mu přistrčil další debutant Šulc do jasné šance, jenže Keszegovi sjel míč po kopačce a skončil nad prázdnou bránou.
Rozhodnutí padlo osm minut před koncem. Z těžkého úhlu se do mezery mezi brankářem a tyčí trefil Hubač, díky němuž se vítězové dotáhli na čelo I. B třídy, zatímco domácí se s krajskou soutěží loučí.

Branky: 11. Keszeg, 25. Holánek – 33. a 82. Hubač, 12. Charvát. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 0:0. Diváci: 104. Střely na bránu: 5:11. Rohy: 3:10.
Kosmonosy: Bajtalon – P. Kraus, Polanka, Lukáš, Michalec – Klepáč II (59. Šulc), Holánek, Svoboda, Žižka – F. Řezáč (83. Plintovič), Keszeg.
Pěčice: Šverma – Bůžek (86. P. Košťál), Tůma, Parýzek, D. Košťál – R. Lakatoš, Kučera, Hubač, Volf – Charvát, Strnad (59. Čapek).

Rejšice – Bělá p. B. 2:3 (2:1)

Zpočátku hra postrádala tempo a byla plná nepřesných přihrávek. První udeřili hosté. Neatakovaný Toman prošel napříč polovinou domácích a od lajny našel v malém pokutovém území nepokrytého Tomíčka, který pod nohami Tvaroha lehce otevřel skóre.
Pak odpověděly Rejšice. Centr do vápna zachytil Rys a přes hráče prostřelil Vernera. Po rozehraném trestném kopu a kombinaci před velkým pokutovým územím Falta zasekl z levé na pravou a typicky obstřelil po zemi k tyči gólmana hostí.
Skvělý fotbal pokračoval. Voleman vysoko přestřelil odkrytou branku po přímé střele Tomana z trestňáku a robinsonádě Tvaroha. Tísněného Tomíčka, po dlouhém sprintu, vykryl Tvaroh. Poslední slovo měl rejšický kapitán Hanuš, který po kolmici postupoval sám na Vernera, ale jeho kličku brankář zachytil.
V druhém poločase se očekávala zlepšená hra domácích. Na branku Bělé pálili Jon a Falta. Bělá ale výsledek otočila. Po dloubnutí míče do vápna z úhlu propálil Voleman Tvaroha přízemní střelou. Pak Arient pronikl pasivní rejšickou obranou ze strany do vápna a přesně nabil Tomíčkovi. Rejšice se však nevzdali. Rys hlavičkoval z ideální pozice nad bránu, Jonovi chytil umístěnou střelu po zemi brankář. Snahu však přibrzdilo vyloučení Ryse. Domácí v deseti přidali na tempu a výsledkem byly tři šance na vyrovnání. Dvakrát unikl a centroval ze strany Jon, ale ani jednou se nepodařilo Váňovi skórovat. Váňa se neprosadil ani do třetice, když jej zastavil Verner a opakovanou střelu po zemi vykopl z branky Tůma.
Rejšice tak doma dvě kola před koncem soutěže ztratily tříbodový náskok před třemi dotírajícími týmy a postup do I. A třídy už nemají jen ve svých rukách.

Branky: 20. Rys, 27. Falta – 15., 61. Tomíček, 55. Voleman. Rozhodčí: Hurych. ŽK: 2:2. ČK: Rys (R).
Rejšice: Tvaroh – Dufek, Kubín, Kopecký, Rys (76. ČK) – Hofírek, Nastoupil (64. Kučera), Jon, Falta – Hanuš, Jeřábek (62. Váňa).
Bělá: Verner – Dlask, Tůma, Hanibal, Hodovanec – Voleman (90. Jirdásek), Toman, Arient, Řehořek – Holický (79. Fischer), Tomíček (84. Bejda).

Vysoká – DBSK 4:2 (2:0)

Branky: T. Skopka 2, Rolenc, Řízek – M. Šolc 2.

Řepín – Luštěnice 1:2 (1:0)

Pro oba týmy měla nedělní dohrávka svou důležitost. Zatímco domácí potřebovali už konečně vylepšit dosavadní velmi hubený jarní bodový zisk (7), hosté po sobotním klopýtnutí Rejšic dostali šanci na nasednutí do vláčku šestice mužstev, která si to v posledních dvou kolech rozdá o postup.
První do změny skóre mohli promluvit hosté, ale Obrázkova střela jen těsně minula svůj cíl. Ovšem už v následující minutě svítila na ukazateli skóre u domácího týmu velká jednička, když Paloušek našel přesnou přihrávkou Zbyňka Štrupla, který podél Řezáče zkušeně otevřel brankový účet.
Další minuty patřily Luštěnicím. Na konci první čtvrthodiny nasměroval Hůlka svou bombu do spojnice pravé tyče a břevna Štruplovy svatyně a za další tři minuty trefil tyč luštěnický kanonýr Zikmunda. Tento hráč ve spolupráci s Holčapkem patřil k hlavnímu nebezpečí Řepínským, kteří viditelně ztráceli půdu pod nohama zejména v záložní řadě. Přesto však drželi s běhavými hosty krok a přežili i Holčapkův samostatný brejk.
Přesto mohli domácí při dvou „tutovkách" zvýšit své vedení. Nejprve Novák báječně vysunul Salače, který poslal míč vedle Řezáčovy branky. Za deset minut znovu Salač obhazoval luštěnického gólmana, ale místo gólu razítkoval tyč jeho branky…
Ještě na začátku druhé půle se zdálo, že by Řepín mohl své vedení pojistit, hlavičku Černého však Řezáč „uklidil" na roh.
S přibývajícími minutami se však začali stále více prosazovat hosté, s jejichž převahou začaly přicházet i šance. V 68. minutě po hrubce řepínských stoperů ještě neskóroval úplně volný hostující kapitán Pavlíček, ale za čtvrt hodiny už bylo vyrovnáno. Neobsazený Zikmunda nedal Luďku Štruplovi sebemenší šanci.
V době, kdy už se zdálo, že zápas skončí remízou, vrátil hostující kapitán Pavlíček centr na zadní tyč na malé vápno a po soubojích v nepřehledné skrumáži skončil míč v řepínské brance. Posledním, kdo míč tečoval, byl domácí stoper Vaněček…
Trenér Luštěnic Pavel Pavlíček st. zářil spokojeností: „Šťastná výhra v poslední minutě nám pomohla zůstat ve hře o postup, kterému bychom se v případě úspěchu nebránili."

Branky: 8. Zb. Štrupl – 83. Zikmunda, 90. vlastní. Rozhodčí: Tichá. ŽK: 3:2.
Luštěnice: Řezáč – Kučera, Petr Pavlíček, Hůlka, Jakubův – Davídek, Zikmunda, Holčapek, Pavel Pavlíček (46. Hrdlička) – Janek, Obrázek (80. Boháček).

JAN ADÁMEK, KAREL JEDLIČKA, JOSEF PLUHAŘ, KAREL HORŇÁK