Dobrovice – Bohemians 0:3 (0:2)

Favorit ve 24. minutě proměnil první šanci zápasu, po Julišově patičce proměnil sólo lehkým dloubáčkem Nečas. Tomu další tutovku zmařil výborným zákrokem klokaní odchovanec Dařina (na něho příliš neseděl oblíbený pokřik bohemáckého kotle se slovy „v Dobrovici chovanej“) a domácí srazila až smolná penalta za ruku střídajícího Malého, proměněná Julišem.

„S Juldou jsme si v útoku docela vyhověli, měli jsme hezké akce a jsem rád, že jsme oba dali gól," řekl po zápase v Boleslavi nechtěný autor vítězné trefy Jakub Nečas.

"Kvalita první ligy se projevila na posledních dvaceti metrech. My jsme se třeba před vápno kombinací dostali, ale finální přihrávka nám chyběla," hodnotil zápas domácí trenér Petr Hejno. "První poločas jsme odehráli ze zabezpečené obrany, o přestávce jsem poslal do hry druhého útočníka a trochu jsme si s Bohemkou zahráli tenis, i nějaké pološance přišly, bohužel pak v největší šanci překopneme bránu, když jsme zápas mohli zdramatizovat," narážel Hejno na 50. minutu a Osvaldův volej po Petličkově centru. Osvald zase z „krátkého rohu“ vyzval Tvarohu, který napnul jen ochrannou síť.

Boleslavský tým Křídla Bičíků po třiceti letech.
Retroturnaj připomene bývalou slávu hokejbalu

Ještě předtím si Nečas s lehkostí oběhl dobrovické beky a točenou ránu opřel do tyče. Bartek umístil skluzem přetažený centr čerstvé posily z Jihlavy Tilla Schumachera těsně vedle a ani Filip Hašek ze samostatného nájezdu netrefil.

Pojistku přidal až v 84. minutě ze závaru Záviška a také jemu na třetí gól přihráli Pražané, konkrétně Bartek, patičkou. Vítěze i poražené vyprovázel do kabin potlesk. Až na Žaloudka (jeden ligový start právě za Bohemians) a Volfa (dva za Mladou Boleslav) to pro hráče Picavy byla většinou první konfrontace s nejvyšší soutěží.

"Chtěl jsem pošetřit opory a prostřídat sestavu, ale starší kluci si o zápas vyloženě řekli, byl to pro ně svátek," usmíval se Petr Hejno.
V nejsilnější sestavě nastoupili konec konců i Bohemians. „Pohár je jedna z cest do Evropské ligy, takže do toho dáváme maximum. Chceme v něm dojít co nejdál," vyjádřil se hostující pravý obránce David Bartek. „Nejtěžšího soupeře máte za sebou, teď už pohár musíte vyhrát," zněl ohlas z dobrovického tábora.

Branky: 24. Nečas, 40. Juliš, 84. Záviška. Rozhodčí: Lerch. ŽK: Vodháněl (B). Diváci: 1250. Střely na bránu: 2:6. Rohy: 0:7.
Dobrovice: Dařina – Novák (79. Petrlák), Routek (31. Malý), Soběslav, Tvaroha – Petlička, Krystan, Osvald, Žaloudek, Bernát (46. Sodoma) – Volf.

Radek Duda ještě v dresu Litvínova.
Radek Duda hrál a skóroval za Benátky, Boleslav nestačila na účastníka KHL

Karel Jedlička