DBSK – Labský Kostelec 2:2 (1:1)

Bousov v důležitém střetnutí sousedů ze sestupové hrany dvakrát vyrovnal a bod udržel s koňskou dávkou štěstí. Za stavu 2:2 zahodili hosté čtyři velké šance, tu největší až v nastavení.
Hostům skvěle vyšel vstup, do sítě hlavičkoval už v 6. minutě po trestném kopu Chvátal. Domácí se nemohli dostat do tempa, až rychle vystřídavší Kasal pěkně střílel o píď vedle. Ve 28. minutě Tomáš Novák ve vápně podrazil pronikajícího Mervu a Kubeček z penalty vyrovnal.
Vedení mohl vrátit Kostelci Vursta. Obránce obehrál ladně, jenže stejnou kličku už mu nezbaštil brankář Stránský. Hned minutu po přestávce měl největší šanci Bousov, „bílý culík" Radovan Moc však odrazil Stejskalovo sólo po levém křídle.
Zanedlouho Stránský neudržel centrovaný míč a pak fauloval dorážejícího Vurstu. Také hostující Klíma z pokutového kopu trestal – 1:2.
Domácí se trápili, kazili jednoduché přihrávky a nedokázali nic vymyslet. Proto trenér Janoušek zariskoval a místo stopera poslal na hřiště dalšího útočníka. Byl to rozhodující tah. Čtvrt hodiny před koncem Tomíček razantně přetlačil v souboji o vysoký míč brankáře Moce a rozjásal bousovskou tribunu.
Fotbalovější hosté však vyvinuli drtivý tlak. Ghanský útočník Owusu běžel sám na bránu, Stránský mu vyběhl naproti a naštěstí pro něj Afričanův lob postrádal výšku. Domácí brankář po sérii odrazů chytil i ránu střídajícího dorostence Holubáře z 10 metrů. V 83. minutě sice podběhl centr, ale to překvapilo i šestnáctiletého Hlavatého, od něhož se míč odrazil do tyče. A když v posledních vteřinách dostal centr na malé vápno nestřežený Holubář, jeho bomba se odrazila o břevno na brankovou čáru.
Branky: 28. Kubeček, 75. Tomíček – 6. Chvátal, 51 P. Klíma. Rozhodčí: Stádník. ŽK: 1:2. Diváci: 142. Střely na bránu: 4:7. Rohy: 1:3.
Bousov: Stránský – Zahrada, O. Klíma (61. Tomíček), Bíšek, Polák – T. Šolc, Vynikal, Merva, Stejskal (79. Havel) – Kubeček, M. Novák (20. Kasal, 88. M. Šolc).

Bakov – FC Mělník 1:0 (1:0)
Branka: Louda.

Brandýs – Pěčice 2:0 (1:0)
Branky: Kovařík Kubeš.

Kněžmost – Pšovka Mělník 0:7 (0:1)
Branky: Miřatský 4, Pokorný, Mrvík, Růžička.

Dolní Bousov zachránily tyče Tyč a břevno střídajících kosteleckých dorostenců za stavu 2:2 zachránily fotbalistům Dolního Bousova alespoň remízu. Na odlepení z dvanácté příčky byl ale bod málo. „Chtěli jsme tři, ale v poslední minutě jsme nemuseli mít ani ten bod," pokrčil rameny bousovský trenér Petr Janoušek. „Chtěli jsme hrát aktivně, ale rychlý gól hostů nás přibrzdil. Nezvládli jsme to po taktické stránce, uchylovali jsme se k věcem, které jsme na place předvádět nechtěli. Soupeř byl lepší, měl víc šancí a remíza je pro nás vysvobozením," shrnul Janoušek.
„Za bod jsme rádi. Dneska měl Bousov štěstí, ale nepřeji jim nic špatného, tady je vždycky slušné vystupování," zůstal nad věcí kouč Labského Kostelce Josef Balog. „B třídu dnes nemůže ani divizní fotbalista hrát bez tréninku, někteří hráči nemají moc natrénováno a na jejich výkonu je to hodně znát," zdůraznil Balog.
Zatímco Kostelci pomohla v tabulce kontumační výhra 3:0 za neoprávněný start hráče Záryb, Bousov stále balancuje na hraně sestupu. Přitom loni touhle dobou bojovali hráči z pomezí Českého ráje o posun do A třídy.
Se současnou formou by v ní ale nejspíš dělali jen komparz. „Dlouhodobě je na hráčích znát křeč, snažíme se na trénincích dělat všechno možné, abychom se toho zbavili," tvrdí trenér Janoušek. 

KAREL JEDLIČKA