Od podzimní derniéry si v Mnichově Hradišti slibovali víc. Bodem za remízu 1:1 s trápícími se Červenými Pečkami sice prodloužili svou neporazitelnost na osm zápasů, z toho je však pět plichet a tak Hradiště končí podzim na jedenácté příčce.

Po jarním třetím místě pořádný sešup. „Dnes se projevilo, jak nás srazí první inkasovaný gól. V předchozích zápasech jsme skórovali pokaždé jako první a náš výkon je pak úplně jiný. Sice jsme krásnou střelou vyrovnali, ale zápas pak byl téměř bez nastavení ukončen", mrzelo domácího kouče Pavla Kočího, který pochválil alespoň brankáře Kroupu. Ten nastoupil mezi tyče teprve podruhé. Brankářská jednička MSK i předseda klubu, syn a otec Ježkovi, byli totiž na plánované dovolené v USA a v době dohrávaného utkání přelétali Atlantik. „Gólman nás podržel při dvou jasných šancích hostů, hlavně když vychytal Chadrabu, který na něj šel úplně sám", vyzdvihl Kočí.

Trenér Červených Peček Radek Kulhánek mohl mít přídomek hrající, sám sebe hodlal takticky poslat na hřiště v poslední minutě, ale ač stál svlečený u čáry, na střídání již nedošlo. Ani on nebyl s bodem spokojen. „Škoda, jeli jsme sice pro bod, ale vítězství bylo hodně blízko. Podařilo se dát z brejku rychle gól, bohužel jsme další šance nevyužili, mrzí mě hlavně ta Chadrabova. Remíza je nakonec spravedlivá. Mohli jsme si ale všichni odpustit emoce v závěru utkání", prohlásil Kulhánek.

Při odchodu ze hřiště padaly z obou stran urážky, hráči hostů zbytečně provokovali právě trenéra Kočího, který pak musel svou reakci vysvětlovat na koberečku u delegáta svazu. Domácím vadilo, že sudí Kotlár nastavil navzdory prostojům pouhou minutu. Hned jak hosté rozehráli ze středového kruhu po obdržené brance, utkání a celý fotbalový podzim ukončil.

Hosté přezimují až na sestupem hrozícím 14. místě. „Poslední dva tři roky jsme trochu zaspali", uvědomuje si Radek Kulhánek. „Chtěli jsme jít cestou mladých hráčů z regionu, ale výsledky to nepřináší. Plánujeme obměnu kádru. Ačkoliv – poslední měsíc šly výkony trochu nahoru, tak to ještě přehodnotíme", přemítá Radek Kulhánek. „Nemůžeme vynakládat tolik financí na hráče. Kluk, co něco umí, si hned řekne majlant. Chceme raději investovat do sportovního areálu pro celou vesnici", dodal trenér Červených Peček a srovnal podmínky. „Neříkám to rád, ale nejsme v okolí Mladé Boleslavi, která dokáže vychovat hráče a z toho pak těží okolní kluby. V našem regionu Kolín, Čáslav nebo Kutná Hora hráče téměř neprodukují, i v dorostu si půjčují na hostování boleslavské fotbalisty. Když přijedeme do Rejšic, Luštěnic nebo Mnichova Hradiště, je znát, že mají jiné možnosti než my", konstatoval Radek Kulhánek.

KAREL JEDLIČKA