V ČEM JE PODSTATA HRY

Soutěžící tipují každý týden výsledky deseti víkendových fotbalových utkání, které redakce vypíše na tiket a otiskne ho v Deníku. Tipuje se výsledek po 90 minutách hry: 1 výhra domácích, 0 remíza nebo 2 výhra hostů.

JAK SE DO HRY ZAPOJIT

Každý hráč si pro registraci do soutěže musí nejprve zajistit hrací kupon. Na něm vyplníte osobní údaje, vystřihnete a doručíte vždy do pátku do 17 hodin do redakce Boleslavského deníku. Redakce každému novému hráči přidělí startovní číslo.

První kolo hrajeme od 18. srpna, jeho výsledky a vítěze se dozvíte ve středu 22. srpna. Od dalšího kola každý hráč své startovní číslo vepisuje na kupon. Do hry se lze zapojit kdykoliv i v průběhu soutěže a stále máte šanci i na hlavní výhru, sud piva Gambrinus. To proto, že body za špatné tipy se odečítají a náskok soupeřů tak svými tipy můžete dohnat. TIP ligu lze hrát i na webu, ale do hry se lze zapojit jen přes papírový kupon. Webový hráč si musí na prvním kuponu zvolit čtyřmístný číselný kód, který slouží spolu se startovním číslem k přihlášení na stránky www.denik.cz/tipliga.

Kromě osobních údajů hráč na tištěném i webovém kuponu zároveň vyplňuje další důležitá pole: supertrefu a bonusový kód. Supertrefa je tip na celkový počet vstřelených branek v deseti tipovaných utkáních v každém kole a jde o pomocné kritérium pro určení vítěze v jednotlivých kolech při rovnosti bodů (kdo Supertrefu uhodne nebo se jí nejvíc přiblíží, dostává cenu). Díky bonusovému kódu pak hráč získává dva prémiové body navíc. Bonusový kód je kombinace šesti číslic, kterou zadává na tištěný kupon redakce (tento kód je v každém kole jiný).

Kód mohou vložit do svého tiketu i hráči na webu. Pokud tak učiní, i oni mají dva body navíc v každém kole.

Fotbalisté Kladna. Ilustrační foto.
Benátky postoupily po prodloužení, raduje se také Kladno

SOUTĚŽ TÝMŮ

Šanci na vaši výhru zvyšuje také soutěž týmů. Spolu se svými rodinnými příslušníky nebo kamarády vytvořte svůj tým, originálně si jej nazvěte a utkejte se s dalšími družstvy. Stačí, abyste na hrací kupon vepsali do zvláštního pole název týmu, který chcete reprezentovat.

CENY

Každý týden vyhlásíme v Boleslavském deníku vítěze daného kola, který získá sadu plechovek piva Gambrinus. V listopadu s ukončením sezony pak zveřejníme jméno celkového vítěze. Hlavní cenou je sud piva Gambrinus. Kompletní pravidla najdete na www.denik.cz/tipliga.

JAK SE TIKETY HODNOTÍ

Za správně natipovaný zápas připisujeme +2 body, za špatně natipované utkání ubíráme -1 bod. Pokud se některý z vybraných zápasů nesehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem, nedostanou za něj hráči žádný bod.

Martin Nešpor v Almaty
Střelec Nešpor: Nechali jsme na Kajratu hodně sil, výhra je zasloužená