Hráči legendární Astonky a jejich příznivci se sešli v sobotu už na svém 39. srazu.

Tak jako každý rok zazněla po úvodním přivítání hymna „Zeleno-bílí u Aston Villy" v hudebním podání harmonikáře Tondy Zakonova. A protože na sraz jsou zvání i příslušníci ostatních oddílů jako Mlado, Slavoje, Čejetic a dalších zazněla také píseň „Už kamarádi pomalu stárnem."

Poté se ujal slova čestný host, předseda FK Mladá Boleslav Josef Dufek, který má nemalé zásluhy na rozvoji fot balu ve městě v posledním období. Společně s ním dorazil i manažer komunikace klubu Jiří Koros. Trenér Karel Jarolím byl omluven z důvodu večerního ligového zápasu proti Jablonci, který nakonec Boleslavští vyhráli 3:2.

V následné debatě pak byl tradičně slyšet nejvíce Vlasta Hrůša, který se ve vzpomínkách vrátil k historii, kdy již jednou Mladá Boleslav hrála I. ligu. Dalším hlavním tématem byl letošní ročník Gambrinus ligy, zvláště pak tipy, zda dokáže boleslavský klub uhájit prozatímní třetí místo.

Ani další program srazu legend se neobešel bez zpěvu a na samý závěr zazněla znovu Astoňácká hymna. Letošního srazu se zúčastnilo stejně jako v loňském roce 34 hráčů a příznivců Aston Villy.

Všichni se znovu sejdou za rok a jak zdůraznil prezident FK Mladá Boleslav bude to jubilejní 40. sraz a jak přislíbil, udělá vše proto, aby byl náležitě slavnostnější.

FRANTIŠEK MAREK