Jak moc vás svrběly nohy během utkání s Baníkem (3:0), do kterého jste nemohl nastoupit?
Samozřejmě mě to mrzelo, protože celou přípravu jsme trénovali tak, aby vykrystalizovala jedenáctka, která nastoupí proti Ostravě. Věděl jsem, že minutáž v přípravných zápasech nebudu mít takovou, jakou bych asi potřeboval. A ještě to byl zápas s Ostravou, kde jsem vyrůstal. To mě mrzelo dvojnásob, ale takový je prostě fotbal. Raději bych byl na hřišti než na tribuně, ale kluci to zvládli. Jsem rád, že máme tři body a dobře to dopadlo.

Očekáváte na Spartě svůj návrat do základní sestavy?
Budu rád, když nastoupím, ale bude záležet na trenérovi, jak to celé posune. Nemůže hrát Čermák (dohoda klubů), takže uvidíme, jaké změny nastanou. Nechám na trenérovi, jestli zvolí do jedenáctky i mě.

Trenér Jarolím je pověstný svou náročností v přípravě. Jak se vy osobně cítíte po té letošní?
Každý trenér má specifické tréninky. Přípravy, které jsme měli s trenérem Jarolímem, mi vyhovují. Není typem trenéra, který by nám dával kilometry, nebo každý den dvoufázové tréninky. Máme jeden a je náročnější, ale myslím, že se to dá zvládnout. Vyhovuje mi to.

Takže se cítíte v plné síle?
Jo. Ti, co nenastoupí do zápasu, mají druhý den takový trénink, aby jim to udělalo, jako kdyby hráli. V nějakém zápasovém tempu tedy jsme, i když je to jen trénink.

Jak si podle vás zatím sedá sestava, která během zimy doznala několika změn a noví hráči ještě přicházejí?
V první řadě bych chtěl říct, že v šatně je všechno v pořádku. Nic se nezměnilo tím, že někdo odešel, nebo přišel. Pořád zůstává stejné, že šatna drží při sobě. Vedení s příchody hráčů reaguje na to, že odešli ti, kteří dávali góly, přihrávky a patřili mezi nejproduktivnější hráče u nás. Samozřejmě je těžké je nahradit, ale vedení se snaží přivést adekvátní náhradu. Uvidíme, jak si to všechno sedne. První zápas jsme zvládli tři-nula, mohlo to být větším rozdílem, ale dali jsme tři branky. To nám určitě pomůže, abychom se lépe sehráli a připravili na posledních třináct kol.

V nejbližším se představíte na Spartě, která je jedním ze dvou týmů před vámi. Vnímáte zápas tak, že se případně můžete vrátit do boje o titul, nebo se více soustředíte na soupeře z příček těsně pod vámi?
Před sezonou jsme měli dané cíle, že chceme hrát poháry, což zatím držíme. Pokud se nám podaří vyhrát na Spartě, budeme rádi. Určitě ještě chceme potrápit Spartu a Plzeň. Víme, že je bodově máme trochu dál, a chceme si udržet odstup na ostatní za námi. Uvidíme. Chceme vyhrát, přiblížit se a hlavně udržet pohárové pozice.

Čekají vás také souboje s Ondřejem Zahustelem, který na podzim patřil mezi klíčové hráče Boleslavi. Probíhá mezi vámi nějaké hecování?
Nevím, jestli je něco u kluků, kteří s ním jsou víc v kontaktu. Já jsem si s ním zatím nepsal. Viděli jsme se pouze v šatně před ligou, kde se za námi stavil. Z mé strany žádné hecování neproběhlo. Myslím, že je na zápas natěšený stejně jako my. Zápasy proti Spartě či Plzni jsou vždy krásné.

Spartu před vámi čeká ještě čtvrteční zápas v Evropské lize. Může to být pro vás výhoda?
Sparta je natolik zkušené mužstvo a má tolik kvalitních hráčů, že i ti, co nenastoupí dneska (ve čtvrtek) a trenér je vymění na zápas s námi, tak kvalitou ty ostatní mohou nahradit. Mají za sebou tolik odehraných zápasů, že je to nemůže rozhodit. Vždycky se říká, že se lépe hrají dva zápasy v týdnu, než kdyby se mělo trénovat. Nemyslím, že by to mělo hrát nějakou roli.

Za tři a půl sezony, co nastupujete za Boleslav, jste se Spartou uhráli jediný bod. Čím to?
Nevím. Zápasy, které jsme se Spartou sehráli doma, měly určitou kvalitu. Tuším, že jsme dvakrát či třikrát po sobě i vedli, což napovídá o tom, že naše síla a kvalita je taky velká. Bohužel vždycky jsme udělali víc chyb než Sparta. Ta to umí ztrestat, a také to udělala. My jsme své šance nevyužili a zápasy bohužel nezvládli. Ale každá série jednou končí. Kdyby to bylo teď na Spartě, tak bych byl moc rád.

Na závěr ještě k vašemu úspěšnému podzimu. Jak se s odstupem času díváte na deset gólů, které vás řadí mezi nejlepší střelce ligy?
I já jsem byl de facto docela zaskočený, že jsem dal deset branek, což se mi v životě nepodařilo. Je to způsobené tím, jak se nám zápasy dařily, hráli jsme útočný fotbal. Trenér nás nabádá, abychom chodili do šestnáctky. Bylo to i vyústěním toho, že jsem měl důvěru trenéra. I kdyby se mi nějaký zápas nepovedl, tak mi věřil. Některé zápasy jsem hrál přímo na hrotu, jiné pod ním. To jsou také věci, které k tomu určitě přispěly. Čtyři góly jsem dal z penalt. Ty se dají jen špatně kopnout, ale když už kopete čtvrtou, musím víc přemýšlet, kam to kopnout. V neposlední řadě za to může i můj osobní život, který se rapidně změnil. Pomohly mi k tomu teď už snoubenka Tereza a narození syna Matyáše. To byly určitě dvě nejdůležitější věci v mém životě, které mi pomohly, aby se mi osobně i po sportovní stránce začalo dařit.