Domácí sice začali odvážně, jejich nadšení ale zmrazil první gól v jejich síti. Pak už na hřišti kralovali hosté, jejichž vítězství podtrhl nádhernou dělovkou Jan Kysela. Jakub Petr, nová posila Slovácka, se poprvé představila fanouškům v 10. minutě, jeho rána pravačkou ale mířila nad. Do první velké šance se řítil o chvíli později Václav Ondřejka, stačil se k němu ale vrátit odchovanec Slovácka v mladoboleslavských službách Ondřej Kúdela, který jeho střelecký pokus po zasekávačce zablokoval. Na druhé straně tak mohl otevřít skóre Chramosta. Šikovný útočník sice po rychlém brejku přehodil vyběhnuvšího Melichárka, jeho pokus ale zastavila pravá tyč domácí brány. Fanoušci se rozhodně nenudili, vzápětí hlavičkoval do boční sítě domácí kapitán Jan Trousil. Z té správné strany tak rozvlnil síť až boleslavský Ščuk, který zakončil závar před bránou Slovácka nechytatelným volejem – 0:1. Blízko vyrovnání byl Valenta, nejprve ale jeho přímý kop lapil gólman Miller, další pokus pak těsně před nabíhajícím Ondřejkou odvrátil jeden hostujících obránců. Zadáky Slovácka pořádně proháněl rychlík Chramosta. Pět minut před přestávkou zastavil jeho další „nájezd" riskantním, ale účinným skluzem Melichárek. Ve druhé půli se domácí tlačili dopředu, do šancí se ale dostávali hosté. Štajnerovu kličkovanou zastavil až v poslední chvíli skluzem Volešák, samostatný únik Nešpora po velké chybě Petra zlikvidoval Melichárek. Domácí gólman podruhé kapituloval až v 72. minutě. Po rohovém kopu vyboxoval míč jen k Janu Kyselovi, který svou životní bombu z pětadvaceti metrů poslal přesně pod břevno a definitivně tak rozhodl o osudu utkání – 0:2.

1. FC SLOVÁCKO – MLADÁ BOLESLAV 0:2 (0:1)

Branky: 20. Ščuk, 72. Kysela. Rozhodčí: Orel – Wilczek, Pilný. ŽK: Košút, Daníček – Ščuk, Kúdela, Jarolím. Diváci: 4359. 1. FC Slovácko: Melichárek – Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň – Daníček –Volešák (66. Haša), Valenta, Petr (68. Rada), Martan (46. Kerbr) – Ondřejka. Trenér: S. Habanec. Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Zahustel, Jarolím, Štajner (78. Bořil), Ščuk –Nešpor (87. Štípek), Chramosta (90. Jeslínek). Trenér: L. Minář.

OČIMA TRENÉRŮ:

Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): „První poločas byl úplně o něčem jiném, než co jsme odehráli předchozí zápasy. Nechala nám agresivita, dostupování hráčů soupeře, ani fotbalovost směrem dopředu, na čemž měl určitě podíl, aniž bych ho chtěl vyzdvihovat, Kuba Petr. Pak jsme ovšem nechali volného hráče v šestnáctce a byl z toho první hřebíček. Měli jsme sice dvě tři slibné pozice, hlavně Venca Ondřejka to mohl líp vyřešit. Druhá půle užbyla rozkouskovaná, bylo tam hodně soubojů a faulů. No a pak přišel druhý hřebíček, kdy to jejich hráč z pětadvaceti metrů poslal přímo pod víko. Jsme v nepříjemné situaci, prohráli jsme třetí ze čtyř zápasů,teď se musíme pořádně nachystat na Bohemku."

Ladislav Minář (Ml. Boleslav): „Chtěli jsme potvrdit body z domácího utkání a usadit se v horníčásti tabulky. Dneska jsme podali velmi dobrý taktický výkon, vstřelili jsme dva góly a mohli jsme přidat ještě tři další. Kluci si vzali k srdci kritiku po utkání na Baníku, stejně jako proti Liberci byla celého týmu cítit zodpovědnost. Jestli jsme vyhráli proto, že domácí nejsou ve formě? Nevím, jestli to bylo tím, nebo jestli jsme třeba my nepředvedli kvalitu. Jsem sice Hradišťák, klukům jsem ale nic navíc nesliboval –jsou to profíci, musí vyhrávat i bez toho. Jsem teď v Boleslavi, takže jsem chtěl vyhrát, ale jinak přeji Slovácku to nejlepší."