V osmém kole okresního přeboru se zrodily hned dva tenisové výsledky. Bělá slaví první výhru v sezoně, když Kostelnímu Hlavnu nasolila kanára. Jediný gem, tenisovou terminologií řečeno, pak uhrálo Bezno v Kropáčově Vrutici. Setbol pak uhrála Doubrava proti Čisté…

Ale zpět do fotbalové mluvy. Akuma doma přehrála béčko Kosmonos 3:0. Domácí měli fantastický vstup do zápasu, když po pěti minutách vedli dvoubrankovým náskokem. Poté si během celého zápasu udržovali mírnou herní převahu, ze které vytěžili ještě třetí gól v kosmonoské brance.

Kněžmost doma podlehl béčku Mnichovohradišťského SK. Domácí měli problémy se sestavou a hosté jejich oslabení dokázali využít. Kněžmost sice vedl už od úvodní minuty po trefě Pepiho Berana, ale už za deset minut srovnal Hájek a o exportu tří bodů do Hradiště rozhodl tři minuty před koncem Nedoma.

Šlágr kola o první místo v Chotětově rozhodl jediným gólem těsně před přestávkou rejšický Nastoupil. K vidění byl ale i přes jediný úspěšný zásah výborný fotbal, který plně korespondoval s postavením obou celků na čele okresního přeboru. Ve vyrovnaném zápase se domácí dopustili osudové chyby ve 43. minutě. Ta je nakonec stála zápas. I přes tři vyložené šance ve druhém poločase nakonec nedokázal Chotětov na tuto branku odpovědět.
Béčko Rejšic si tak odváží domů nejen tři body z horké chotětovské půdy, ale také průběžné první místo v tabulce.

Před Chotětov se navíc dostala i Doubrava, která doma pohodlně přehrála poslední Čistou 5:1. Hosté předvedli snaživý výkon, ale fotbalová kvalita a také lepší fyzička byly na domácí straně.

V Bělé slaví první podzimní výhru. A to hned ve velkém stylu. Domácím pomohl i skvělý vstup do zápasu. Podobně jako Akuma i Bělá vedla po pěti minutách 2:0. Do poločasu pak domácí přidali ještě jeden přesný zásah, pro něž vyzněl i druhý poločas, který vyhráli stejným poměrem. Kostelní Hlavno tak v Bělé zklamalo na celé čáře. Doma si zastřílela i Kropáčova Vrutice. Bezno tady s domácím celkem drželo v prvním poločase krok, a do kabin se šlo za stavu 1:1. Po obrátce ale domácí ještě přidali, na což hosté nedokázali najít odpověď a odvezli si porážku.

Jediný nedělní zápas okresního přeboru se hrál v Kosořicích, kam přijely ve špatné formě hrající Čejetice.
Čejetice nepatří mezi oblíbené soupeře Kosořic, kdy poslední vítězství se urodilo na podzim 2013. Domácí se také prali se sestavou – postrádali distancovaného Sedláčka a pracovně vytížené Martina Adámka s Párou.
Úvodní seznamovací minuty načal pěknou střelou kosořický Malík, avšak mířící vedle. Mimo mířil také na druhé straně hlavičkující Průcha. To bylo v úvodní dvacetiminutovce vše. Hlavní příčinou bylo minimum šancí a časté přerušování hry.
Zápas nakonec rozhodla jediná branka. Ve 45. minutě zahrával čejetický Rudzan přímý kop. Střelu gólman vyrazil před sebe a dobíhající Šlechta bez problémů dopravil míč do odkryté branky.
S úvodem druhého poločasu se domácí pokusili o rychlé vyrovnání. Akci Macháče však hosté zastavili za cenu rohové kopu, po kterém vzápětí zakončoval Batala hlavou nad branku. Následovala další pěkná Heřmanského přihrávka tentokrát na Štechera. Ten byl před zakončením atakován v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí nechal souboj bez povšimnutí. Domácí s přibývajícími minutami zvýšili úsilí, jenže bez kýženého efektu. Tříska z bezprostřední blízkosti přestřelil a lob Bonoma také nemířil přesně. Ani série standardních situací v posledních minutách nezměnila nic na tom, že diváci v tomto duelu více branek neviděli.

Akuma – Kosmonosy B 3:0 (2:0)
Branky: 2. a 58. Hlaváček, 5. Bernat. Rozhodčí: Khol. ŽK: 2:3. Diváci: 100. Hráč zápasu: Hlaváček – Bernard.

Kněžmost – MSK B 1:2 (1:1)
Branky: 1. J. Beran – 10. Hájek, 83. Nedoma. Rozhodčí: Mucek. ŽK: 2:3. Diváci: 74. Hráč zápasu: M. Moc – Nedoma.

Chotětov – Rejšice B 0:1 (0:1)
Branka: 43. Nastoupil. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 3:5. Diváci: 60. Hráč zápasu: Chupík – Novák.

Doubrava – Čistá 5:1 (3:0)
Branky: 44., 59. a 83. Odcházel, 6. Vít, 27. Nedošetko – 77. Fidrich. Rozhodčí: P. Pažout. ŽK: 1:0. Diváci: 80. Hráč zápasu: Vít – Fidrich.

Bělá – Kostelní Hlavno 6:0 (3:0)
Branky: 1., 34. a 90. Řehořek, 6. a 74. Smékal, 54. Kalina. Rozhodčí: Hloucal. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Hráč zápasu: Řehořek – Sůra.

Kropáčova Vrutice – Bezno 6:1 (1:1)
Branky: 28. a 61. Rambousek, 51. a 87. Havelka, 61. Čakrt, 85. Holub – 43. Cimrman. Rozhodčí: Chládek. ŽK: 1:1. Diváci: 46. Hráč zápasu: Vaněk – Möbius.

Kosořice – Čejetice 0:1 (0:1)
Branka: 44. Šlechta. Rozhodčí: Vaňousek. ŽK: 2:3. Diváci: 70.

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK, JAN ADÁMEK