Prvně jmenovaní doma čelili proti Mělníku dvěma pokutovým kopům a třem červeným kartám. Přesto dokázali v krajských vodách „vyhlášený“ Mělník na domácím hřišti i v osmi lidech porazit 2:1. Béčko Hradiště pak mělo v Lužci podezření na podnapilé sudí, nakonec ale zůstalo jenom u domněnek.

DOHRÁVALI V OSMI

Fotbalisté dobrovického béčka přivítali na domácím hřišti FC Mělník, který trénuje někdejší ligový rozhodčí Václav Zejda. Domácí poslal do vedení ve 14. minutě Jiří Gába, hosté mohli srovnat z penalty ve dvacáté minutě, ale Martin Veselý pokutový kop neproměnil. Domácí náskok zvýšil po půl hodině hry Stanislav Pitloun a dvoubrankové vedení si domácí odnesli i do kabin.

Po návratu z nich začala show. V 69. minutě totiž domácí inkasovali dvě červené karty – kapitán Jan Vladyka podle zápisu o utkání za urážlivý výrok na adresu pomezního, Jaroslav Jílek za výrok mírnější sice dostal jenom kartu žlutou, ta však pro něj byla už druhou v zápase.

Ilustrační foto
Kam o víkendu za sportem

„Celé utkání jsme se drželi, protože s tímto asistentem rozhodčího už máme nějaké zkušenosti. Když ale odmával asi už šestý nesmyslný ofsajd proti nám, tak jsme se k němu rozeběhli pro vysvětlení. Já jsem tam šel z pozice kapitána. V tom přiběhl hlavní a dal mi červenou. Raději jsem se hned sbalil a šel jsem do kabin,“ popisoval inkriminovanou 69. minutu vyloučený kapitán Dobrovice Jan Vladyka. Společně s ním putoval do sprch také Jílek. „Ten neřekl vůbec nic. Jenom tam běžel. Za to prý dostal druhou žlutou,“ komentoval Vladyka.

Představení rozhodčích však ani tímto neskončilo. „Hned za minutu dostal červenou ještě Lukáš Tůma, který si pro sebe říkal něco o postavení sudího na hřišti,“ kroutil hlavou nevěřícně Vladyka ještě den po utkání. Domácí ale zápas nezabalili. Tři minuty před koncem ještě hosté snížili z druhé penalty toho dne, více už ale ani přes delší než avizované nastavení nezvládli. „Bylo to komické. Kluci hráli v sedmi a ještě byli lepší než Mělník,“ usmíval se trpce Vladyka.

Toho teď čeká cesta na disciplinárku. Kromě tří červených karet pak budou Cukrovarníci čelit také hrozbě pokuty za nedostatečnou pořadatelskou službu. V zápise o utkání mají totiž také od rozhodčích uvedeno:

- V 50. minutě byl na pokyn AR1 přes hlavního pořadatele vykázán člen pořadatelské služby, který se dopouštěl urážek rozhodčích slovy: „to si děláte pr***, to žádnej ofsajd nebyl, jste pěkný čur***“.

- pořadatelská služba v průběhu druhého poločasu schovala náhradní balony, a tím došlo k prodlení v dodávání balonu, když míč určený ke hře se dostal mimo hrací plochu. Poté jsem hlavnímu pořadateli přikázal, aby náhradní míče dali zpět k hrací ploše, mezi technické zóny. Pořadatel dodal pouze jeden náhradní míč. 

- Dále pořadatelská služba nijak nezasáhla při vulgárních projevech domácích diváků, když rozhodnutí rozhodčích komentovali velmi hlasitým projevem *** (následuje výpis sprostých urážek – pozn. redakce). Dále nám během druhého poločasu bylo vyhrožováno diváky, že zdraví odsud neodjedeme.

FC Písek - SK Benátky nad Jizerou 2:1 (2:0).
Středočeši v ČFL: Stálice v popředí, jedna ovšem chybí

BYLI PODNAPILÍ?

Nepříjemnou zkušenost si přivezli také fotbalisté mnichovohradišťského béčka z Lužce. „Domácí vedli po čtvrt hodině hry 2:0, byli jasně lepší, a stejně rozhodčí pískali podivně,“ komentoval zápas útočník Hradiště Jan Čermák. A přidává konkrétní případy: „Domácí dali na 3:0 z vymyšleného nepřímého kopu, který se kopal v našem vápně, když míč byl na polovině soupeře. A poté nám rozhodčí nepískl jasnou penaltu. Jak říkám, domácí byli jasně lepším týmem, vůbec nechápu, proč to rozhodčí hnali, tam kam to hnali.“
I v tomto zápise o utkání padá na hlavu hostů více problémů, než jenom porážka 0:6.

- po ukončení utkání při odchodu z hrací plochy do prostorů kabin nás upozornila pořadatelská služba, že hráč hostů blátem pomaloval dveře rozhodčích, znakem dámského přirození. Díky svlečenému dresu hostujícího hráče nebylo možné identifikovat přesně číslo.
- celý první poločas divák stojící za střídačkou hostí urážel všechny rozhodčí, slovy: „Vy ***.“ Sám tento divák říkal hráčům hostů: „Vy se mně divíte, že jsem vyloučen.“ Po zjištění o přestávce v kabině rozhodčích, jsme zjistili, že se jedná o hostujícího hráče, který byl vyloučen a je v trestu. Jedná se o hostujícího hráče pana Zdeňka Nedomu.

Hosté navíc měli podezření, že rozhodčí pískají pod vlivem alkoholu a zavolali policii k provedení dechové zkoušky. „K tomu moc nevím. To iniciovali kluci ze střídačky. Vím jenom, že jim policie napoprvé řekla, že nepřijede, že to je věc svazu. Pak ale přeci jenom hlídka dorazila. Co ale vyřešili nebo ne, to vážně nevím, nebyl jsem u toho,“ dodal Čermák. 

O účasti Policie České republiky se pak zmiňuje i rozhodčí v samotném zápise:
- hlavní pořadatel slyšel v prostorách kabin hráče hostů číslo 22, jak říká: „Jdu zavolat policii na ty šašky, co nám kur*** volno.“ Asi po hodině, když jsme se vykoupali, jsme se museli identifikovat přivolané policii ČR – místní oddělení Lužec. Předložili jsme občanské průkazy, a vyzvali jsme policisty, aby nám dali dýchnout. Policisté řekli, že to není nutné, že je na první pohled zcela zřejmé, že nejsme v podnapilém stavu. U této identifikace byl celou dobu hlavní pořadatel.

KRÁSNÉ ČASY. Jiří Rychlík je prožil i v pražských Bohemians 1905. Klubu pomohl do I. ligy, pak ji tam i hrál.
Můj první gól: Dosáhl jsem svého maxima, říká Jiří Rychlík