Rejšice se oproti minulému kolu zlepšily. Inkasovaly až v páté minutě, zatímco předešlý víkend už v první. Tentokrát gólem z penalty po pádu Valsy v pokutovém území, když si narazil s Maryškou. Dort pokutový kop s přehledem proměnil.

Hosté se z inkasované branky rychle oklepali a více než půlhodinu kombinovali na polovině Dobříše. Ale bylo z toho jen pět rohových kopů Bělíka, i když z nich minimálně tři zaváněly gólem.

Domácí se znovu dostali ke slovu až v úplném závěru poločasu, kdy Maryška poslal křížem přízemní přihrávku z úhlu podél brankové čáry a vzápětí opět zleva střílel, ale Výda nohama vyrazil na roh.

V druhé půli byly Rejšice lepší v poli, ale Dobříš nebezpečnější kolem branky. Nejblíže vyrovnání bylo už v 50. minutě po prodloužení Sameše na Bělíka, centru a Kopeckého nouzovém zakončení patou, které domácí obrana odvrátila z brankové čáry. Pak tvrdě na druhé straně vystřelil z dvaceti metrů Valsa a Výda efektně vyrazil na roh.

Dále se Maryška protáhl přes Kopeckého a v pádu nastřelil vzdálenější tyč. A do třetice opět Valsa minul míč v dobré pozici ve vápně. Stejně dopadl i Zikmunda na druhé straně po protiútoku a centru Bělíka. Nastřelil si ruku. Důležitý moment nastal v 77. minutě, kdy pronikajícího Karelu zezadu podrazil Pilecký v pokutovém území, a po drobném váhání byla nařízena penalta. Maňas ji proměnil a srovnal stav utkání. Maňas byl při chuti a v závěru zkoušel zblízka střelu. Tu mu zblokoval obránce na roh. Poté zatáhl do vápna a od brankové čáry hledal Faltu, který skončil stejně.

Dobříš – Rejšice 1:1

Branky: 5. Dort – 77. Maňas. Rozhodčí: Pospíšil. ŽK: 0:3. Diváci: 100.
Dobříš: Souček – Svárovský, Nikl, Liška, Pokorný – Procházka, Suchan (59. Pilecký, 88. Karas), Dort, Šrain – Valsa, Maryška.
Rejšice: Výda – Dufek, Kopecký, Jon, Karela – Putorík (72. Kučera) – Falta, Maňas, Bělík, Sameš (91. Krichebauer) – Zikmunda (77. Štěpán).

JOSEF PLUHAŘ