Koleno tedy drží dobře?
Musím zaklepat, že snad ano. Musím tomu věřit, nic jiného mi nezbývá.

Jaká byla tak dlouhá pauza od fotbalu?
Bylo to dost zajímavé. Nikdy jsem takhle dlouhou pauzu bez fotbalu nezažil. Člověk alespoň poznal nové věci…

Jaké nové věci jste poznal?
Myslím to tak, že člověk fotbal začne vnímat jinak. Dřív jsem si nedokázal představit čtrnáct dní bez hraní a teď to najednou bylo tři čtvrtě roku. Proto jsem se strašně moc těšil na trénování s týmem, protože dlouhou dobu jsem byl zavřený sám v posilovnách. Ze začátku to bylo hodně o rehabilitaci a rekonvalescenci, pořád jsem chodil po doktorech. A pak přišly hodiny posilování a práce s kondičním trenérem.

Na novou sezonu tedy budete stoprocentně připravený?
V tréninku jsem teď šel s klukama všechno naplno. Spíš už jenom odbourat to zranění v hlavě, aby se člověk nebál jít na sto procent do každého souboje.

Zahájení letní přípravy FK Mladá Boleslav.
Uhrin: Budeme chtít jednu nebo dvě posily

Jak jste sledoval boj svých spoluhráčů v závěru ligy o postup do pohárů?
Hrozný nervy! Obzvlášť to poslední kolo, kdy jsme na tribuně v Liberci sledovali spíš onlajny než náš zápas. Ale nervy to byly skoro v každém zápase. Jarní část byla plná výkyvů a zklamání, viz třeba pohár s Opavou. Naštěstí to ale všechno nakonec dopadlo dobře.

Navíc se u týmu střídali trenéři. A teď máte zase nového.
Určitě to není pro nikoho příjemné, když se vám střídá pořád šéf. Každý kouč má jiné návyky a rozdílné požadavky. Ale každý z hráčů se s tím musí popasovat. Teď je ale dobré, že je tu nový kouč od prvního dne přípravy, takže v tom by neměl být vůbec žádný problém.

Před zraněním jste měl solidně našlápnuto. Cítíte, že se vám povede se vrátit zpátky, nebo vám to zranění něco vzalo?
Vzalo mi rok kariéry. Teď si ale nějaké cíle nedávám. Prostě budu dělat maximum pro to, abych odváděl co nejlepší výkony. A uvidíme, na co to bude stačit. Hlavně aby měl člověk čisté svědomí sám před sebou.

A myšlenky na národní tým?
Někdy vzadu v hlavě by asi byly. Ale já se teď musím hlavně vrátit do sestavy v Boleslavi. Musím jít schůdek po schůdku. Nemůžu si dát cíl nároďák, když nevím, jestli vůbec budu stíhat na tréninku.

Bělá pod Bezdězem.
Lidé stále považují návštěvu psychologa za slabost či ostudu