Poslední kolo přeboru před sebou mají okresní fotbalisté. Jejich kolegové ze III. a IV. třídy již kopačky uložili před dvěma víkendy.

V nejvyšší okresní soutěži však startuje čtrnáct celků, a tak je jejich sezona o krapánek delší. Co může poslední kolo ještě udělat s tabulkou?

Především je potřeba rozlousknout otázku, kdo bude přezimovat na prvním místě a bude se moci pyšnit titulem půlmistra. Šanci mají ještě dva celky – aktuálně vedoucí Kněžmost (27 bodů) a bod ztrácející boleslavská Akuma.

O tom, kdo si nasadí na hlavu půlkorunku rozhodnou celky, které hrají své domácí zápasy na hřišti v Židněvsi. Právě Židněves přivítá lídra soutěže, na Saharu zajíždí jedenácté Březno, které mělo před sezonou rozhodně vyšší ambice než druhou polovinu tabulky.

Velmi zajímavé okolnosti bude mít také utkání Čejetice – Předměřice. Nejen, že jde o souboj sousedů v tabulce, Čejetice jsou jen díky lepšímu skóre šesté před svým víkendovým soupeřem, ale zápas se odehraje pod dohledem televizních kamer. Do Čejetic totiž zavítají kamery televize Nova a utkání budou natáčet do rubriky Okresní přebor vysílanou v Televizních novinách.

Redaktoři budou údajně také na pozápasové týmové rozlučce s podzimem. Tu ostatně na sobotu chystá většina týmů přeboru, všechna nedělní klání byla totiž přeložena na sobotu, rezerva Benátek s Kosořicemi hrála dokonce už včera pod umělým osvětlením.

Společné loučení se sezonou čeká také na Kněžmostské. „Máme posezení v bakově v Galaxii. Zahrajeme si bowling a pak nás čeká společná večeře," prozradil hráč Kněžmosta Martin Škaloud. Servírovat se bude vepřová panenka a podle Škaloudových slov dojde i na nějaký ten alkohol. Bude se zapíjet první místo po podzimu?