Pátý tým tabulky Gambrinus ligy zahájí dnes odpoledne zimní přípravu na jarní boje v nejvyšší české fotbalové soutěži.

Je zde však jeden velký otazník? Kdo tým povede z pozice hlavního kouče? Hodně nahlas se proslýchá, že by Boleslav ráda angažovala na svou lavičku Karla Jarolíma.

„Zatím sám nevím, kdo trénink povede. Podklady k zítřejší tiskové konferenci budu mít během pátečního rána," snažil se ještě včera mlžit manažer klubové komunikace Jiří Koros.

Ale právě svolání tiskové konference na páteční dopoledne dává tušit, že se věci v klubu daly do pochodu. „Vedení jedná o spoustě věcech – o hráčích, o posilách, o realizačním týmu, o soustředění," nedal konkrétní odpověď na otázku, čeho že by se měla svolaná tiskovka týkat, Koros.

V kuloárech se však o příchodu Jarolíma do středočeského klubu hovoří jako o hotové věci. „Vedení s trenérem jednalo a myslím, že nakonec dojde k dohodě," řekl Deníku člověk blízký vedení boleslavskému klubu.

Karel Jarolím by se tak do české ligy vrátil po třech a půl letech. Naposledy zde vedl pražskou Slavii, poté následovala angažmá ve Slovanu Bratislava a saudskoarabském Al Ahlí a Al Wahda ve Spojených arabských emirátech.

Navíc by zde vedl svého syna Davida, jenž přišel k Jizeře loni v lednu. Pro kouče Karla by nešlo o úplnou novinku, ve Slavii měl pod sebou druhého syna Lukáše.

Podobnou radost z příchodu nového kouče by asi neměl stoper Radek Dosoudil. Právě ze Slavie odcházel boleslavský odchovanec po neshodách s trenérem, s ním se pak potkal ještě ve Slovanu.

Naopak na úspěšnou spolupráci by mohl navázat s trenérem Petrem Vrabcem. S ním v minulosti tvořil úspěšnou trenérskou dvojici nejdříve ve Slovácku a poté také při veleúspěšném angažmá ve Slavii. Vrabec je aktuálně koučem mladoboleslavské juniorky a je tak nasnadě toto spojení znovuobnovit.