Velmi důležité utkání ze spodku tabulky se hrálo v Židněvsi Sem přijelo béčko Rejšic, které mělo před zápasem v tabulce náskok jednoho bodu před svým sobotním soupeřem. Večer už mohli Rejšičtí slavit navýšení náskoku na Židněves, a tedy i sestupovou pozici, na čtyři body.
Domácí tentokrát zklamali ve všech řadách, ani jejich bojovnost neodpovídala důležitosti zápasu. Béčko Rejšic bylo po celý zápas lepším týmem a nebýt vychýlené mušky jejich střelců, mohl být rozdíl ve skóre i vyšší. Domácí zahrozili hned v úvodu zápasu Hromádkem, ale brankář hostí byl pozorný. To bylo ze strany Židněvsi na dlouhou dobu vše. Pány na hřišti byli hosté a domácí se jenom bránili. První gól přišel po půl hodině hry z kopačky Fiksela. Po jeho akci zvýšil o deset minut později na 2:0 Zikmunda. Jiskřičku naděje ale vzápětí vykřesal parádním gólem Čáslava, když míč se odrazil od břevna do tyče a až poté zapadl do sítě.
Na začátku druhého poločasu zahrozil Měkota, ale bez úspěchu. A to bylo od Židněvse vše. Naopak na druhé straně se podruhé v zápase trefil Zikmunda a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Domácí odehráli zbytek zápasu jakoby bez zájmu, hosté ještě zkoušeli hrozit, ale několik šancí zahodili a dvakrát je zastavil v ofsajdu pozorný asistent rozhodčího.

V Čejeticích se hrálo derby. Akuma sem z protějšího kopce rozhodně nepřijela prohrát, dokonce měla více brankových příležitostí, ale nakonec z toho nebyl ani bod. A to hosté ustáli i pokutový kop, který Průcha zahodil. Nakonec se domácí ale dočkali – dvě minuty před koncem se míč dostal do pokutového území k Jarošovi a ten si věděl rady.

Béčko Hradiště si rozdělilo body s Chotětovem. Hosté v Hradišti vedli ale ještě do poločasu bylo vyrovnáno a tak zápas i skončil.

Bezno si připsalo důležité tři body doma s Čistou. Hosté se po zápase hodně zlobili na výkon trojice rozhodčích.

V duelu prvního s posledním si Benátky doma v poklidu pohlídaly tři body. Předměřice se držely a po prvním poločase byl stav 0:0, pak ale přeci jenom padly.

V souboji z čela tabulky se Bělá utkala doma s Kostelním Hlavnem a to si na jih okresu nakonec odvezlo tři body za výhru 2:1. Hosté vedli už 2:0, domácí ještě zápas zdramatizovali v 88. minutě. Další gól už ale k vidění nebyl. Něco ale k vidění bylo – po vzájemné kontroverzi dostali červené karty Vild s Nadvornianským.

Kněžmost si odvezl tři body z Kosořic, kde vyhrál 3:2.

Okresní přebor – 23. kolo

Židněves – Rejšice B 1:3 (1:2)
Branky: 42. Čáslava – 40. a 75. Zikmunda, 30. Fiksel. Rozhodčí: Kubín. ŽK: 2:2. Diváci: 65. Hráč zápasu: Karban – Kučera.

Bezno – Čistá 3:1 (2:0)
Branky: 22. Podzimek, 34. J. Hötzel, 75. M. Hötzel – 65. Horáček. Rozhodčí: Grešo. ŽK: 1:1. Diváci: 70. Hráč zápasu: M. Hötzel – Puskajler.

MSK B – Chotětov 1:1 (1:1)
Branka: 30. J. Čermák – Nežerka. Rozhodčí: J. Pažout. ŽK: 3:3. Diváci: 60. Hráč zápasu: J. Čermák – Nežerka.

Čejetice – Akuma 1:0 (0:0)
Branka: 89. Jaroš. Rozhodčí: Švarc. ŽK: 3:1. Diváci: 55. Hráč zápasu: Beran – Halbich.

Benátky B – Předměřice 2:0
Branky: 66. Krýda, 86. Šimek. Rozhodčí: Chrastina. ŽK: 0:2. Diváci: 70.

Bělá – Kostlení Hlavno 1:2 (0:1)
Branky: 88. Umáčený – 23. Toman, 60. Jindřich Bůžek. Rozhodčí: Kubín. ŽK: 4:2. ČK: 90.+2 Vild – 90.+2 Nadvornianský. Diváci: 62. Hráč zápasu: Umáčený – Jindřich Bůžek.

Kosořice – Kněžmost 2:3 (1:1)
Branky: 40. Malík, 72. Konečný – 35. Pavlíček, 52. Moc, 58. J. Beran. Rozhodčí: Vrabec. ŽK: 5:0. Diváci: 51.

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK