Sportovně-technická komise mladoboleslavského fotbalového svazu totiž ve čtvrtek rozhodla o plošném odložení prvního jarního kola. „Důvodem je nezpůsobilý stav hracích ploch, na nichž by se měla utkání odehrát,“ vysvětluje předseda zmiňované komise Ondřej Pechanec. Jako náhradní termín vybrala STK sváteční úterý 1. května od pěti hodin.

Plošné zrušení se však nekoná v krajských soutěžích, i když i tady se dá očekávat změna některých termínů některých zápasů, popřípadě přesuny na umělé trávníky. Kromě benáteckého béčka však zatím všechny celky Mladoboleslavska mají své zápasy naplánované na přírodní trávu.

Kdo zápas neměl naplánovaný žádný (kvůli reprezentační přestávce) a už ho má, je prvoligový tým FK Mladá Boleslav. Aktuálně dvanáctý celek HET ligy prověří svou formu v Německu, kde mu soupeřem bude druholigové Erzgebirge Aue. Pro mladoboleslavské fotbalisty to bude po devíti týdnech druhá konfrontace s druholigovým německým klubem. Hrát se bude na stadionu soupeře už dnes s výkopem v 15 hodin.

BĚLÁ SKONČILA

Naopak bělské béčko na jaře neodehraje zápas ani jeden. Jedenáctý tým A skupiny III. třídy totiž vedení klubu ze soutěže odhlásilo. „V zimě nás na společné tréninky áčka a béčka chodilo průměrně šest. Ta situace už by byla asi na jaře neúnosná,“ komentoval odhlášení ze soutěže bělský obránce Jan Pavlíček. Za narušení soutěžního ročníku pak vyměřila disciplinární komise klubu pokutu téměř deset tisíc korun. Podzimní výsledky rezervy Bělé by měly být anulovány a do čtvrté třídy by neměl nikdo další sestupovat.

Ilustrační foto futsal
Konec papíru. Také futsal má už brzy fungovat elektronicky
Tým PK Třebusice vyhrál středočeský přebor – horní řada: M. Šerák, O. Měkota, J. Hink,  A. Fedrhanc, P. Kubín, F. Čížek, spodní řada: R. Šulc, R. Šerák, M. Kubín, V. Šulc.
Třebusice slaví těsný titul, o divizi ještě zauvažují