Hubínek pochytal vše, ve 14. minutě zasáhl přímo zázračně proti Novotnému, který umisťoval do jeho protipohybu Kubelkův centr. Gól visel na vlásku, jenže padl na druhé straně. Marušák si naběhl na Pavlíčkovu uličku a přehodil Splídka.

Ve 34. minutě se kosmonoská brána otřásala. Marušák napálil zblízka tyč a Pavlíčkova dělová dorážka putovala po trase břevno – čára – břevno. Oba říčanské hroty si to brzy vynahradily, Pavlíčkův pas za obranu kolega chladnokrevně proměnil – 2:0.

Favorit získal naději 125 vteřin po pauze, kdy Novotného přihrávku do běhu využil Sabol. Času zbývalo dost, jenže dvě Novotného šlehy vyškrábl Hubínek a sváteční střelci Scheufler se Žďánským sami před bránou přestřelili. Splídek zase v 88. minutě vychytal Praženkův nájezd.

Kosmonosy prohrály šest z posledních osmi zápasů. „V létě přijde šest posil, jak nadějní mladíci, tak zkušení hráči z vyšších soutěží. Někteří hráči neodváděli, co mají, a budou muset bohužel odejít," prohlásil Vítězslav Nemetz.

Fotbal, ČFL, Benátky - Táborsko B.
Benátky otočily závěrečný zápas za čtyři minuty

Luštěnice – Konečné desáté místo, 44 bodů za třináct výher a 17 porážek potvrdily Luštěnice domácí výhrou nad mělnickou Pšovkou 5:1. Jejich postavení v tabulce by však mělo být ještě vyšší, neboť do tabulky zatím nebyla připočítána kontumační výhra v Říčanech. Luštěnice tentokrát na hřišti dominovaly od úvodního hvizdu, už v poločase vedly 3:0, když se dvakrát trefil Libor Cepka. V závěrečné půlhodině tak mohl kouč poslat na hřiště i hráče ze střídačky. Do branky šel například mladý brankář Spanilý. „Kluci na závěr sezony odčinili prohru ze Sokolče. Tentokrát to byla jednoznačná záležitost," liboval si po zápase kouč Jindřich Holický, který se k týmu připojil v zimní přestávce.

Fotbal, krajský přebor, MSK - Rejšice.
Ze sestupové bažiny neunikli

Dobrovice – To dobrovické béčko s nepovedenou sezonou rozloučilo přesně v jejím duchu. Doma podlehl odevzdaný tým Sázavě 1:6, když na střídačce měl kouč Hůlka k dispozici pouze náhradního brankáře Tichého, kterého poslal do branky v poločase.

Jakub Skramužský.
Opory se shodly: Sezonu jsme si neprohráli v posledním kole

Poděbrady – V pohodě hrající jistý vítěz soutěže zakončil naopak postupovou sezonu výhrou v Poděbradech. Tu režíroval ze středu horecké zálohy velezkušený Radek Mynář, který se navíc blýskl hattrickem.

Milan Tomašík.
Milan Tomašík jde do Boleslavi: Ve Švédsku jsem to nechtěl dožít

I. A třída – 30. kolo

Říčany – Kosmonosy 2:1 (2:0)
Branky: 23. a 40. Marušák – 48. Sabol. Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 2:1. Diváci: 45. Střely na bránu: 6:9. Rohy: 4:5.
Kosmonosy: Splídek – Keszeg, Scheufler, Žižka, Šimáček – Bažant, Kozma, Novotný, Žďánský (84. Beran) – Kubelka, Sabol (87. Král).

Dobrovice B – Sázava 1:6 (1:3)
Branky: 19. Jakubec – 44. a 67. Marčík, 4. Král, 12. Chrpa, 59. Dušek, 70. Svoboda. Rozhodčí: Doubrava. ŽK: 1:0. Diváci: 40.
Dobrovice: Abelovský (46. Tichý) – Vejvoda, Vladyka, Kovach, Bartoň, Jakubec, Gába, Herink, Málek, Loew, Sova.

Luštěnice – Pšovka ME 5:1
Branky: 7. a 34. Cepka, 32. Pavlíček, 53. Lada, 68. Fidrich – 76. Zeman. Rozhodčí: Zdeněk. ŽK: 0:1. Diváci: 60.
Luštěnice: Řezáč (60. Spanilý) – Hůlka (71. Grus), Kopa, Hrdlička (69. Horák), Lasák – Fidrich, Pavlíček, Holčapek, Lada – Miškovský, Cepka (60. Fišer).

Poděbrady – Horky 2:4 (1:2)
Branky: 45. Brabec, 73. Martínek – 31., 54. a 80. Mynář. Rozhodčí: Pospíšil. ŽK: 0:1. Diváci: 80.
Horky: Durov – Zahálka, Karásek, Šťastný (66. Šimek), Yerokhin (71. Lukáš) – Murárik, Smetana, Horák, Baster (55. Doležal) – Mynář, Korec.

Lokalita Na Výsluní v Bělé pod Bezdězem. Na snímcích ulice, ve které se střílelo a dvojice domů na konci (v bílém k vraždě došlo, šedý obývá útočník).
Rozhádaní sousedé často volají městskou policii

Karel Jedlička, Jaroslav Bílek