Definitivní tečkou za podzimní tipovací soutěží Boleslavského deníku bylo úterní předání cen nejlepším tipérům.

Nejlepší tipéři se sešli již tradičně v prostorách kosmonoské hasičárny, netradiční byl pak lednový termín vyhlášení. „Snažili jsme se najít vhodný termín, který by vyhovoval všem - redakci, hasičům, generálnímu partnerovi soutěže Pivovaru Rohozec a hlavně samotným tipérům," vysvětluje inzerťačka Boleslavského deníku Gábina Bešíková. A pokračuje: „Proto jsme místo předvánočního prosince zvolili klidný leden."

A byla to dobrá volba. Ze sedmnácti pozvaných hráčů nedorazili pouze dva tipéři. Zbytek byl přímo na místě nebo vyslal svého zástupce. Ti nejlepší převzali ceny od Pivovaru Rohozec, knihy a cédéčka. Vítěz pak kromě celého sudu piva ještě rodinnou vstupenku do aquaparku v Čestlicích.

Tím nejlepším byl letos březenský Jindřich Titlbach mladší. Ten se ze studijních důvodů zúčastnit nemohl, ale vyslal široké rodinné zastoupení. Vždyť kromě něj se umístila na čtvrtém místě sestra Lucie, šestá maminka Dana osmá babička Dagmar. Jenom šéf mafiánského klanu Jindřich zůstal mimo oceňovanou sedmnáctku na 23. místě. „Všem se letos vedlo skvěle, jenom já se budu muset pro jarní část polepšit," sypal si popel na hlavu za poslední kolo, ve kterém nahrál mínus sedmičku otec Jindřich.

Ten tedy za syna převzal sud Rohozeckého. Není bez zajímavosti, že podruhé za sebou se radovala třetí generace tipérů. Na jaře se totiž radoval ze sudu Jindřich Dutý mladší z Dlouhé Lhoty, který sází Tip ligu společně se svým tátou i dědou.

„Skutečně se potvrzuje, že nám za těch šestnáct let, co jsme Tip ligu na podzim roku 2000 odstartovali, vyrostla už třetí generace tipérů," má radost z neutuchající přízně čtenářů tipérů Gábina Bešíková. Během úterního vyhlášení měli také přítomní možnost nahlédnout do novin z roku 2001, kde našli konečnou tabulku třetího půlročníku soutěže. A mnozí z nich se v ní dokonce našli.

Jednu komplikaci však letošní vyhlášení Tip ligy přineslo. Málem z něj nebyla fotodokumentace! „Náš sporťák sice přinesl z redakce foťák, měl i nabité baterky, ale jaksi nechal doma paměťovou kartu," popisuje nepříjemné drama před startem vyhlášení Bešíková. Nakonec vše dopadlo dobře. Jako dokonalí zachránci se ukázali být místní hasiči, kteří našli ve své zbrojnici i volnou paměťovou kartu. „Takže jim patří dík nejen za zapůjčení reprezentativních prostor a přípravu skvělého pohoštění, ale zachránili nás i v čistě novinářské disciplíně," směje se Gábina Bešíková.

- 226 hráčů z toho 170 mužů (75%) a 56 žen (25%) (o 12 hráčů méně z toho o 14 mužů méně a o 2 ženy více)

- 13 kol = 2712 kuponů = 27.120 tipů

- 1202 novinových kuponů (44%) a 1510 na internetu (66%)

- zapojeni hráči ze 45 obcí, nejvíce: Mladá Boleslav (47), Dlouhá Lhota (18), Řepov a Kosmonosy (17), Velké Všelisy (14), Březno a Dobrovice (9), Mnichovo Hradiště (8), Mečeříž (6), Brodce a Benátky (5)

- pořadí redaktorů Deníku: 29. Jarda Bílek, 65. robot Bender a Martin Weiss, 81. Šárka Charousková, 136. Lucie Růžková a Karel Jedlička, 167. Petr Fencl

- Andrea Chumlenová se stala vítězkou 1. a 2. kola. Za posledních osm let nikomu nepodařilo vyhrát dvě kola za sebou

- Roman Picek, který vyzval sporťáka Jardu Bílka na souboj, s ním nakonec prohrál o 6 bodů a donese mu láhev karibského rumu

- jediným hráčem, který si vybojoval účast na posledních dvou vyhlášení, je Ivana Cinklová z Jemníků