Dalším závodem Kola pro život byl tradiční Manitou Železné hory v Chrudimi. Proč tradiční? Chrudimský závod totiž doprovází seriál KPŽ už od samého začátku.

Organizátoři nelenili a pro závodníky připravili pár drobných změn na trati, kde nahradili asfaltové pasáže lesními sigltrekovými úseky, což určitě vedlo k větší atraktivitě závodu. Samozřejmě nemohl chybět tradiční sjezd schodů ihned po startu. Ivar CS – Author Teamu přijel do Chrudimi především udržet, případně navýšit průběžné vedení v týmové soutěži před dotírající Českou Spořitelnou.

Po zaváděcím průjezdu městem a vjezdu na první šotolinovou cestu bylo jasné, kdo bude udávat tempo závodu, protože na špici se usadila dvojice Matouš Ulman – Pavel Boudný (Česká spořitelna – Specialized). A především Ulman svým nasazením hned z kraje závodu oddělil pětičlennou skupinu, ve které se udrželi i Václav Ježek a Jan Strož.

Honza Strož však neměl svůj den a po několika kilometrech od skupiny odpadl. Zhruba v polovině závodu se dvojici České spořitelny podařilo odjet zbytku čtyřčlenné skupiny Václavu Ježkovi a Janu Fojtíkovi a už to vypadalo na jejich další double. Technické problémy však vyřadily ze závodu Matouše Ulmana a na čele zůstal pouze Pavel Boudný.

Po defektu Fojtíka se na druhém místě osamostatnil i Václav Ježek, který měl Boudného tzv. na dostřel, ale ten si svůj náskok sebrat nenechal a do cíle dorazil před Ježkem o necelou minutu. Boleslavský biker dokončil závod na výborném druhém místě a po závodě byl se svým výkonem spokojený. Vynikající formu potvrzuje i Martin Splítek, který se poprvé podíval do první pětky v celkovém pořadí a s velkým přehledem vyhrál svoji kategorii Muži 23 – 29 let. Dalším vítězem kategorie se stal Tomáš Jiránek (Muži 40 – 49 let), který se těsně nevešel do první desítky celkového pořadí. V posledních závodech se skvěle prezentuje Jan Matějka, který po prvním místě v kategorii Muži 30 – 39 let v Karlových Varech přidal místo druhé v Chrudimi.
Technické problémy se tentokráte vyhnuly Danielu Valáškovi a hned to bylo znát, protože Dan si dojel pro druhé místo v nejmladší mužské kategorii 17 – 22 let. Na stupně vítězů se podíval také nestárnoucí Jiří Šťastný, který dokončil závod na třetím místě v kategorii Muži 50 – 59 let. I na kratší 38 kilometrů dlouhé trase měl Author Team zástupce na stupních vítězů díky Elizabeth Ungermanové, která v kategorii Kadetky 14 – 16 let obsadila třetí místo.

Chrudim samozřejmě nepatřila jen dospělým, ale i dětem a ty opět ukázaly, že je kolo baví, což je pak také znát i výsledcích. Své kategorie vyhráli Štěpán Rozsypal, Kateřina Hladíková (oba děti 8 – 9 let), Martina Jedlánková (dívky 10 – 11 let) a Klára Vernerová (dívky 12 – 13 let). Třetí místa pak obsadili Babeta Kolářová (holky do 5 let), Adéla Rozsypalová (dívky 6 – 7 let), Vojtěch Pařík, Adéla Kyselová (oba děti 8 – 9 let) a Josef Hladík (kluci 12 – 13 let).