Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:2

V první minutě nedal obrovskou šanci Michal Ordoš. Jeho placírku z jedenácti metrů vyrazil brankář Miller, ale v prvním poločase to ani zdaleka nebylo to nejhorší, co Sigmu potkalo.

Ve 12. minutě odrazil Mareš svou střelu od zad Vepřeka přímo do kroku Nešporovi a ten hlavou otevřel skóre.

„Zápas jsme začali aktivně, velmi dobře. V první minutě jsme měli 100 % šanci. Hráli jsme velmi slušně. Ani jako hráč ani jako trenér jsem nezažil to, co se nám děje. Třetí zápas po sobě, jsme dostali gól z nešance. Takové shodě náhod se ani nedá čelit," vykládal trenér Roman Pivarník.

Po dvaceti minutách bylo ještě hůř. K centru z rohu na přední tyč se brankář Zlámal přes hradbu těl nedostal, nejvýš vyskočil zkušený obránce Johana a umístil svou holou hlavou balon přesně na zadní tyč.

Sigma zdecimovaná sérií pěti porážek v řadě, byla na ručník. Hráči měli hlavy dole kazili i ty nejjednodušší přihrávky. „Jednoduše řečeno, byl to z naší strany chaos. Psychicky jsme odpadli. Hráči se postavili vepředu do jedné linie, do rozestavení 4–2–4, takže jsme ani nemohli kombinovat a jen jsme nakopávali míče dopředu, což ale nikam nevedlo," prohlásil Pivarník.

Na konečnou remízu 2:2 by vsadilo jen pár nenapravitelných optimistů. Zdálo se, že Boleslav má všechno bezpečně pod kontrolou. „Přišlo mi, že to tak bylo i prvních deset minut ve druhém poločase, pak jsme ale dostali gól na 1:2 a začali zmatkovat," poznamenal trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář.
Sigmě vlil do žil naději Martin Doležal, který si vyskočil na centr Javůrka a koníčkem dostal míč za Millerova záda. Najednou byla na hřišti jiná Sigma. Jeden střelecký pokus střídal druhý. Největší šanci měl Varadi prakticky okamžitě po kontaktní brance. Hlavou ale z pěti metrů minul. Miller se zapotil i při pokusu Pospíšila.

Vyrovnání nakonec přišlo z hlavy Jakuba Plška, který v poločase vystřídal Ordoše a hru Sigmy velmi oživil. „Dělal nám velké problémy. Přinesl na hřiště kvalitu a pohyb. Právě on se výrazně zasloužil o to, že Sigma nakonec zaslouženě vyrovnala," vysekl devatenáctiletému mladíkovi poklonu hostující kouč Minář.

Plškův první ligový gól přišel poté, co si u zadní tyče naskočil na roh prodloužený Doležalem. Hanáci pak sahali i po vítězství, znovu z dálky pálil skvělý Plšek.

Branky: 55. Doležal, 71. Plšek – 12. Nešpor, 26. Johana. Rozhodčí: Paták – Moláček, Proske. ŽK: Vepřek – Jarolím, Štorhanzl, Ševinský, Zahustel. ČK: 90. Vepřek (Olomouc). Diváci: 3 137.

Olomouc: Zlámal – Koutný (69. Petr), Dreksa, Škerle, Vepřek – Pospíšil (90. Janotka), Hořava – Varadi, Ordoš (46. Plšek), Javůrek – Doležal. Trenér: Pivarník.

Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Ševinský, Bořil – Jarolím, Ščuk – Mareš (78. Chramosta), Magera (72. Zahusttel), Štorhanzl – Nešpor (90. Ondřejka). Trenér: Minář.