Zápy – Dobrovice 1:0 (0:0)

Hostující Tvaroha nedosáhl na dlouhý nákop a k míči se za ním dostal Hakl, který křížnou střelou na zadní tyč propálil brankáře Bartoše. Ten dostal v základní sestavě na jaře příležitost poprvé, stejně jako Peljak, Djordjević a Vajgl. „Nebylo za tím žádné zranění. Chtěli jsme obměnit sestavu a dát příležitost těm, kteří si zatím tolik nezahráli,“ vysvětlil trenér Petr Hejno.

Hosté měli jedinou obrovskou šanci 7 minut před přestávkou. Eliáš se vyhnul skluzujícímu obránci, jeho centr ještě Golovko přistrčil úplně volnému Strnadovi, který však zblízka přestřelil. „Majitel Záp se celý týden vytahoval, jak nás seřežou. Hráli jsme zezadu na rychlé brejky, nic jiného se tu ani hrát nedá. Na takovou tisíciprocentní šanci jsme čekali, bohužel zakončení zkazilo celý náš výkon“, mrzelo Petra Hejna.

Většinu času se hrálo jen mezi šestnáctkami a nejlepší na celém fotbalu bylo slunečné počasí. Zaujala jen 24. minuta, kdy Bartoš vyškraboval u tyče ránu kanonýra Matějky, který si předtím obhodil Routka. Druhá půle se hrála podle stejných not, až v 67. minutě hlavičkoval po jednom z mnoha přímých kopů zblízka Hakl a Bartoš zachránil na čáře. Až za stavu 1:0 Picava otevřela hru, ale šanci si nevypracovala. Naopak Zápy dvakrát zazdily slibné přečíslení. Putz po Hejného přihrávce zblízka přestřelil a sám Hejný vzápětí rozvlnil síť z ofsajdu.

Branka: 78. Hakl. Rozhodčí: Šedivka. ŽK: M. Novák – Eliáš, Volf, Osvald. Diváků: 231. Střely na bránu: 4:0. Rohy: 8:1.

Dobrovice: Bartoš – Peljak, Routek, Lukáš, Tvaroha – Golovko (74. Osvald), Žaloudek, Eliáš, Vajgl (66. Bernát) – Strnad (66. Volf), Djordjević (83. Zikmunda).

Karel Jedlička

Fotbal. Ilustrační snímek.
Boleslav si zahraje o finále s druholigovou Opavou