Velký fotbalový svátek se chystá v sobotu na fotbalovém stadionu Baníku Ostrava na Bazalech. Dlouholetý český reprezentant Marek Jankulovski se tady bude fotbalovou beneficí loučit se svou bohatou kariérou.

A svou stopu na této hvězdami našlapané akci bude mít i Mladá Boleslav. Jako hlavní rozhodčí byl totiž povolán populární showman, bývalý prvoligový rozhodčí, Pavlín Jirků.

„Je to pro mě obrovská čest! Marek se mi ozval někdy před týdnem, zda bych to nepískl. Taková nabídka nešla odmítnout," komentoval svou nominaci k zápasu, která vzešla s osobní iniciativy samotného pořadatele akce.

Přitom zápas měl původně řídit italský rozhodčí Pierluigi Collina. Ten ale nakonec přijet nemůže. „Možná sáhli po mně, protože s Collinou máme stejný účes," dedukuje prostovlasý Jirků.

Sestavy obou týmů budou pořádně nabušené! Po Gennaru Gattusovi potvrdili účast mimo jiných i další Jankulovského bývalí spoluhráči z AC Milán Luca Antonini nebo Giuseppe Favalli.

„Plány nám dost zkomplikovalo to, že AC zrušilo plánované turné po Číně a mají vlastně víc než měsíc volno. Kluci jsou různě po dovolených, ale další jména jsou pořád ve hře. Jen nechci slibovat předčasně," uvedl Jankulovski, který do Milána pro fotbalisty vyšle speciální malé letadlo.

Účast přislíbili takřka všichni členové bronzového týmu z mistrovství Evropy 2004 až na Karla Poborského, který se v sobotu účastní valné hromady FAČR. „Říkal mi ale, že jestli to jen trochu půjde, tak přijede později," řekl novinářům Marek Jankulovski.

Na exhibici se prodalo už 14 tisíc lístků a není utopií, že Bazaly budou v sobotu 8. června vyprodané. Výtěžek benefice půjde z poloviny na mládež Baníku, jehož je Jankulovski odchovancem, a zčásti na charitu.