1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 0:2

Nejlepší kanonýr domácího týmu Libor Došek, který se definitivně vykurýroval ze zranění, nastoupil v základní sestavě a hned v 11. minutě měl na hlavě vedoucí gól. Z malého vápna ale pouze orazítkoval břevno mladoboleslavské brány. Za dalších deset minut se zkušený útočník ocitl v zajímavé situaci znovu, tentokrát mu obrana hosté ale stačila střelu zblokovat.

Na druhé straně se do velké šance řítil Chramosta, v poslední okamžiku mu ji však parádním skluzem zmařil Rada, který ve stoperské dvojici nastoupil místo Trousila. Jen na lavičce zůstali i Volešák, Ondřejka či Kubáň. „Nastoupila aktuálně nejlepší sestava," snažil se přesvědčit domácí kouč Svatopluk Habanec. Hráči, kterým dal důvěru, ovšem rozhodně nezklamali, téměř hodinu soupeře, v jehož dresu naskočily všechny hvězdy, přehrávali.
Pět minut před přestávkou měl hned dvojnásobnou šanci Valenta. Jeho hlavičku ale vyrazil gólman Diviš a následnou dorážku vyhlavičkoval z prázdné brány jeden z obránců.

„Vědomi si náskoku z prvního utkání jsme chtěli hrát v bloku u kruhu, v první půli se nám to ale nedařilo, moc jsme cukli dozadu. Domácí měli dvě velké šance, kdyby šli do vedení, mohl zápas vypadat jinak," věděl trenér hostí Ladislav Minář.

I po změně stran byli domácí, aktivnější, jenže fotbal se hraje na góly. A v této disciplíně byli jasně lepší hosté.

Poprvé udeřili v 56. minutě. Martin Nešpor zůstal uprostřed šestnáctky nepochopitelně zcela osamocený a bezmocného gólmana Melichárka se mohl zeptat, kam to chce.

„Byl to zápas o prvním gólu. Jakmile jsme ho dali, už jsme měli zápas pod kontrolou," konstatoval spokojeně Ladislav Minář.

Za této situace museli domácí, pokud chtěli postoupit, vstřelit tři góly, a tak vrhli všechny síly do útoku. Zformovanou obranu Boleslavi ale nedokázali překonat a naopak ještě jednou inkasovali. Zahustelovu ránu sice Melichárek vytěsnil na břevno, od toho se ale balon odrazil za brankovou čáru. Boleslav se tak může těšit na čtvrtfinále.

Branky: 56. Nešpor, 72. Nešpor. Rozhodčí: Zelinka. ŽK: 1:2.
Slovácko: Melichárek – Šimko (74. Kubáň), Rada, Košút, Reinberk – Biolek, Daníček, Valenta, Petr (76. Ondřejka), Kerbr – Došek (71. Havlík).
Boleslav: Diviš – Kysela, Kúdela, Smejkal,Fabián – Jarolím(76. Štípek), Ščuk – Štohanzl, Štajner (68. Zahustel) – Chramosta – Nešpor.