P. FENCL, J. BÍLEK

Doubrava dala v Bezně osm branek. Řádil hlavně Josef Nedošetko, který se sám prosadil pětkrát. Domácí zaspali začátek zápasu. Už 6. minutě otevřel skóre Luboš Odcházel. Pak začal řádit Nedošetko. V 17. minutě měl na kontě čistý hattrick, poločas zakončil na čtyřech brankách. Po změně stran už to byla vyrovnanější partie a na 1:5 snižoval Koníček. Pak si vzal slovo opět nejlepší hráč zápasu a přidal svůj pátý gól. Od něj se přiučil Šelemberk a přidal další dvě branky, za domácí ještě snížil z pokutového kopu kapitán Möbius.

Kropáčova Vrutice doma přehrála Kosořice 3:1. Začátky obou poločasu přitom patřili hostům. V tom prvním je poslal po čtvrt hodině hry do vedení Pokorný, ale domácí dvěma góly vývoj skóre ještě v první půli otočili. V té druhé už ani jednou neinkasovali, naopak pojistku přidal nestárnoucí Rambousek.

Kostelní Hlavno si doma rozdělilo body s Chotětovem po remíze 2:2, a to i přesto, že dohrávalo v devíti hráčích. V prvním poločase využili hosté chyb v domácí obraně a šli do vedení 2:1. Ve druhém poločase si pak domácí vytvořili řadu šancí, vyrovnali a přes dvě vyloučení ještě dokonce sahali po výhře.

Čejetice doma v neúplné sestavě držely s hostujícím Kněžmostem krok pouze v prvním poločase. Po přestávce už byli hosté jednoznačně pány na hřišti a odvezli si pohodlnou výhru 5:1.

Akuma měla v Bělé skvělý vstup do zápasu. V úvodní pětiminutovce se trefil dvakrát Hlaváček a hosté měli i další šance. „Kdybychom vedli v poločase 5:0, tak by se nemohl nikdo divit," hlásil stoper hostů Jakub Skramužský. Ten se namotal k brance domácích, když tečoval míč po střele Miroslava Hodbodě, který tak zařídil snížení na 1:2. Pak se urodilo opět na druhé straně, kdy si dal vlastní gól Hodovanec. Ten si sice spravil chuť gólem i do správné sítě, ale na prohře domácích to už nic nezměnilo. Bělá tak zůstává i nadále bez bodového zisku na dně tabulky.

Čistá doma přivítala béčko Kosmonos a téměř stovka diváků se branky nedočkala. Nicméně ani přesto se rozhodně nenudila. Hrál se totiž oboustranně pohledný fotbal s šancemi na obou stranách. Tu největší měli dvě minuty před koncem zápasu domácí, ale nastřelili pouze tyč.

V jediném nedělním zápase si to rozdala béčka krajských celků. Ze zápasu vyšla jako vítěz rezerva domácích Rejšic, která přehrála béčko Hradiště výsledkem 4:0.

Okresní přebor – 5. kolo

Bělá – Akuma 2:3 (1:2)
Branky: 43. Hodboď, 83. Hodovanec – 1. a 4. Hlaváček, 53. vlastní. Rozhodčí: Vrabec. ŽK: 6:3. Diváci: 60. Hráč zápasu: Barva – Skramužský.

Kr. Vrutice – Kosořice 3:1 (2:1)
Branky: 19. Černý, 30. Havelka, 82. Rambousek – 16. Pokorný. Rozhodčí: Grešo. ŽK: 1:0. Diváci: 58. Hráč zápasu: Rovenský – Batala.

Bezno – Doubrava 2:8 (0:5)
Branky: 52. Koníček, 72. Möbius – 11., 12., 17., 35. a 57. Nedošetko, 67. a 87. Šelemberk, 6. Odcházel. Rozhodčí: Chrastina. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Hráč zápasu: Podzimek – Nedošetko.

K. Hlavno – Chotětov 2:2 (1:2)
Branky: 24. Sůra, 54. Zvoníček – 34. a 62. Souček. Rozhodčí: Musil. ŽK: 3:1. ČK: 75. Toman, 90. M. Bůžek (oba Hlavno). Diváci: 65. Hráč zápasu: Zvoníček – O. Souček.

Čejetice – Kněžmost 1:5 (1:2)
Branka: 13. Jaroš – 4. a 70. Špringl, 33. Kastner, 60. Chlup, 78. J. Beran. Rozhodčí: Khol. ŽK: 1:1. Diváci: 63. Hráč zápasu: Tlášek – J. Beran.

Čistá – Kosmonosy B 0:0
Rozhodčí: Mucek. ŽK: 1:0. Diváci: 89. Hráč zápasu: Macek – Došlý.

Rejšice B – MSK B 4:0 (2:0)
Branky: 7. Kořínek, 29. Korejza, 81. Váňa, 86. vlastní. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 1:3. Diváci: 50.

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK