Ještě za trenéra Karla Jarolíma dostal první a zatím jedinou šanci na své úvodní minuty v lize. Teď se fotbalový talent z Mladé Boleslavi dočkal dalšího ocenění. Stal se hráčem sezony juniorské ligy, kterou se svými spoluhráči po dvou letech vyhrál. Jméno, o kterém ve fotbale rozhodně ještě uslyšíme, zní: Jan Vodháněl.

„Překvapilo mě to. Zároveň ale i potěšilo a celkově mi to zpříjemnilo celý den," nechal se na stránkách soutěže slyšet ofenzivní záložník. Ten navázal na útočníka Stanislava Klobásu, jenž stejné ocenění získal před dvěma lety. I tehdy měla Mladá Boleslav nejlepší juniorský tým v republice.

Fotbal,1. Liga, Mladá Boleslav - Slavia Praha
Svědíkův asistent se vrátí k mládeži

Přitom nechybělo moc a dvacetiletý talent strávil jaro v úplně jiném týmu i soutěži. V zimě proběhly jeho námluvy s druholigovými Pardubicemi, kde měl získat první výraznější ostruhy v dospělém fotbale. Po krátkých testech ale následoval návrat tam, kde fotbalově vyrůstal.

„Myslím, že na druholigovou soutěž má ještě čas," prohlásil tehdy trenér Východočechů Jiří Krejčí.

„Nevyšlo to tehdy proto, že jsem nezapadal pardubickému trenérovi do sestavy, nelíbil se mu můj styl hry," vrací se Jan Vodháněl ke zkušenosti, za kterou je ale i tak velmi rád.

A jak potvrzovaly i jeho jarní výkony v nejvyšší mládežnické soutěži, rozhodně je zúročil.

Přestože v týmu trenérů Milana Pechance a Lukáše Jarolíma nastupoval ve středové řadě, skončil na dvanácti vstřelených gólech. Více – a jen o jediný – měl v soutěži pouze českobudějovický Lukáš Matějka.

„Jsem hrozně rád za počet branek, které jsem dal. Některé jsem vstřelil z pokutových kopů, které vybojovali kluci. Myslím si, že podobná střelecká meta není nedosažitelná pro někoho jiného. Samozřejmě to jde ještě určitě posunout na vyšší stupeň," komentuje svůj individuální počin.

Čtyřiapadesát posádek stanulo ve čtvrtek po 17. hodině na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi na startovní čáře dalšího ročníku Oldtimer Bohemia Rally.
OBRAZEM: Ford si drží prvenství

I díky jemu boleslavská „jednadvacítka" slavila primát jako první podruhé ve své historii a už několik kol před koncem. „Jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Před sezonou, když jsme si řekli, že získáme titul, tak bychom tomu sami nevěřili. V první polovině sezony nám chodili pomáhat hráči z A-týmu, ale na jaře jsme si to prakticky odehráli sami," dodává k týmovému úspěchu, který se dočkal zasloužených oslav.

Nyní už ale Jan Vodháněl opět myslí na to, jak posunout svou kariéru dál. Více směrem k dospělému fotbalu. „Teď je podle mě čas jít o stupínek výš a poprat se o druhou ligu," plánuje.

Snem je pochopitelně boleslavské áčko, do kterého už nahlédl a loni v dubnu posbíral ve dvou zápasech 25 prvoligových minut.

„Kdokoliv, kdo se chce dostat do áčka, musí nesmírně makat. Ani to ale nemusí stačit, je třeba i potřebné štěstí a další věci s tím spojené. Je to i přesto nesmírně těžké, protože ligový kádr je zde enormně kvalitní," uvědomuje si.

A také ví, co musí zlepšit, aby přišla další šance. „Nemám tak dobrou obrannou činnost, která je v první lize nezbytná. Snažil jsem se na tom pracovat, abych se posunul dál. Je to nutné, aby má fotbalová kariéra pokračovala a neupadala. Teprve ale až teď, pokud se posunu dál, se ukáže, jak moc jsem se v tomto ohledu zlepšil," má jasno.

Hřbitov v místní části Čejetice, který chce magistrát rozšířit.
Rozšíření hřbitova spodní voda neohrozí