Pět zápasů bez fotbalu a pětitisícová pokuta pro hráče, dvojnásobný peněžitý postih pro jeho klub. Disciplinární komise Středočeského fotbalového svazu vystavila Zbuzanům účet za krvavé zranění pořadatele a plivání fanouška na rozhodčího po skončení utkání krajského přeboru ve Lhotě.

Hostující klub sice v utkání pátého kola nejvyšší krajské soutěže v závěru hrací doby otočil nepříznivý výsledek, následným odchodem aktérů do kabin si ale řekl o pozornost fotbalového tribunálu. Nejvíce pak Josef Huňáček mladší. Syn prezidenta klubu se zapojil do incidentu pořadatelů s divákem, který malou chvíli předtím poplival rozhodčího Čermocha. Jednomu z členů služby způsobil zblízka a prudce hozenou naplněnou pet lahví tržnou ránu na čele. Disciplinární komise mu za to pozastavila činnost na pět zápasů a udělila pokutu ve výši pět tisíc korun.

Bez finančního postihu nevyvázly ani oba kluby. Domácí Lhota má za porušení povinnosti pořadatele zaplatit jeden tisíc korun, hostující Zbuzany desetinásobek za chování svého fanouška. Komise se tak přiklonila k verzi rozhodčích, kteří podle reakcí hostujících hráčů vydedukovali, že plivající byl otcem jednoho z nich, konkrétně Ondřeje Ksandra.

Naproti tomu šéf klubu Josef Huňáček, v utkání působící jako vedoucí mužstva, při identifikaci pořadateli vyfoceného výtržníka tvrdil, že jeho totožnost nezná. „U té situace jsem nebyl, takže nemůžu říct, kdo to byl. Byl to nějaký fanoušek. Za to my neručíme. To na nás hodili. Samozřejmě, že to nezvládla pořadatelská služba," hájil se pak začátkem týdne v telefonickém rozhovoru pro Deník. Ke zranění pořadatele dodal, že hráči měli v prostoru před kabinami rodiny a došlo k incidentu s manželkou jeho syna. „Někteří hráči ze Zbuzan se chovali jako blázni," měl naopak jasno trenér Lhoty Petr Cais.

Ostudná tečka za utkáním byla o to paradoxnější, že sami hosté se následně shodovali, že se rozhodčí v průběhu utkání nedopustil nějakého zásadního pochybení, kterým by je poškodil. Po chuti jim nebyly snad jen některé odpískané ofsajdy.