Bez dvou důležitých hráčů si budou muset fotbalisté Mladé Boleslavi poradit při čtvrtečním vstupu do 2. předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem. Trenér Karel Jarolím nebude mít k dispozici reprezentanta do 21 let Jiřího Skaláka ani největší letní posilu Milana Baroše. Oba by však už mohli stihnout odvetu v Norsku.

Bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem Baroš přišel v létě z Baníku Ostrava. V přípravě odehrál jeden poločas, ve kterém hned dal gól, ovšem většinou trénoval individuálně. Na první zápas sezony tak ještě není stoprocentně připraven.

„První zápas určitě nestihnu, ale je to jen otázka pár dní, než bych se měl připojit k týmu. Kondičně jsem připravený, cítím se dobře, jen ještě musím potrénovat s týmem," řekl Baroš novinářům při dnešním oficiálním focení v mladoboleslavském dresu.

Kromě něj bude chybět i nejlepší mladoboleslavský hráč minulé sezony Skalák, který v závěru jara prodělal operaci kolena. Pak sice hrál na mistrovství Evropy jednadvacítek, ale tam si zase přivodil otřes mozku a zatím také není naplno připraven.

„Teď ve čtvrtek nebude ani jeden. Doufám, že pro odvetu alespoň jeden z nich bude, věřím, že oba. K dispozici by každopádně měli být pro začátek ligy," řekl trenér Jarolím. „Rozhodně ale nepanikaříme, protože v přípravě jsme hráli bez nich a pevně věřím, že se s těmito absencemi vyrovnáme," dodal kouč, jenž nemůže počítat ani s dlouhodobě zraněným stoperem Lukášem Hůlkou.

Podle prezidenta klubu Josefa Dufka je důležitější, aby obě opory byly připravené na celou sezonu, než spěchat na jejich nasazení do čtvrtečního duelu. „Nechceme nic uspěchat. Sezona je dlouhá a kvůli jednomu či dvěma zápasům nechceme něco pokazit, abychom o tak kvalitní hráče přišli na delší dobu," dodal Dufek.

Baroš věří, že jeho noví spoluhráči úvodní zápas s norským soupeřem zvládnou a z 2. předkola se probojují i přes další dva protivníky až do hlavní soutěže. „Přicházím do ambiciózního týmu, chceme postoupit do Evropské ligy, i když víme, že to bude těžké. Už Strömsgodset je těžký protivník, pak navíc nebudeme nasazení, ale v silách tohoto týmu to je a porveme se o to," slíbil Baroš.