Zcela vyrovnaný souboj přichystal největší šance obou mužstev už na první čtvrthodinu. Kozmovou uličkou utekl kosmonoský Šulc a sám proti Ježkovi neuspěl při pokusu o ránu pod břevno. Hradiště se revanšovalo Maryškovým průnikem středem hřiště. Také z tohoto souboje tváří v tvář s Janurou vyšel vítězně brankář, který míč ramenem vytěsnil na roh.

Liják postupně měnil trávník v oraniště, na kterém se dal fotbal hrát stěží. „Terén byl hodně těžký, mysleli jsme, že bude zápas odložen,“ přiznal kosmonoský trenér Michal Mašek. „Chyběli nám čtyři lidi ze základu – Scheufler a Novotný pro zranění, Kubelka se Žďánským odcestovali na dva týdny do Ameriky. Ze začátku jsme mohli skórovat my, pak i domácí. Od 25. minuty už to bylo bez šancí. S výsledkem jsme spokojeni,“ shrnul Mašek.

Domácí zahrozili Rakouským, který zblízka poslal Svobodův centr s tečí bránícího Michalce těsně vedle tyče. Z druhého poločasu už stojí za zmínku jen Keszegova rána ze třiceti metrů, kterou Ježek vytáhl na roh. Poslední půlhodina už byla jen čekáním na penaltový rozstřel. „Škoda Maryškovy neproměněné šance, ale remíza je spravedlivá. Na těžkém terénu už ke konci síly rychle ubývaly,“ souhlasil trenér MSK Tomáš Ježek. „Před týdnem jsme v Pěčicích měli štěstí, teď se od nás v penaltách odvrátilo.“

Rozstřel měl rychlý průběh, první dva exekutoři za Hradiště přestřelili a tak už ve čtvrté sérii pečetil Vojtěch Šulc výhru 4:1.

ČERVENÉ NEBYLY TŘEBA. Také na Kutnohorsku do sebe fotbalisté o uplynulém víkendu občas „zajeli“, jak dokládá snímek z utkání přeboru mezi Zbraslavicemi a béčkem Sázavy, počtem udělených červených se ale okres držel téměř na nule.
Vzorné Kladno a nedisciplinovaná Boleslav? Už příště může být všechno jinak

I. A třída – 9. kolo

MSK – Kosmonosy 0:1 pk
Rozhodčí: Tvaroh. ŽK: 0:2. Diváci: 140. Střely na bránu: 3:5. Rohy: 4:4.
Mnichovo Hradiště: Ježek – Pokorný, Hofman, Krejza, Bajer – Vegricht (65. Prokorát), Svoboda, Charvát (46. Razák), Tomašov – Maryška (89. Tomka), Rakouský (79. Jonáš).
Kosmonosy: Janura – Keszeg, Žižka, Michalec, Šimáček – Bažant (68. Salač), Podzimek (55. Beran), Kozma, Strouhal (63. Král) – Sítař (55. Siřínek), Šulc.

Záryby – Luštěnice 1:2 (1:0)
Branky: 11. Soukup – 54. Pavlíček, 84. Fidrich. Rozhodčí: Zoufalý. ŽK: 6:3. Diváci: 83.
Luštěnice: Řezáč – Pavlíček, Hůlka, T. Hrdlička, Lasák, Horák (26. Obrázek), Ceral (88. Mudroch), Fidrich, Grus (77. R. Hrdlička), Holčapek, Cepka.

Český Brod B – Pěčice 2:5 (2:2)
Branky: 10. Šťastný, 30. Plášil – 40. a 46. V. Novák, 59. a 67. Kiceluk, 17. Valenta. Rozhodčí: Navrátilová. ŽK: 1:2. Diváci: 60.
Pěčice: T. Dufek – M. Tůma, Mulač, O. Novák, Heřmanský – Král, Hubač, V. Novák (86. J. Tůma), Valenta (82. Štika) – Kiceluk, Kořínek (79. Kriška).

Ilustrační foto.
Kam o víkendu za sportem



Karel Jedlička