Boleslavští v neděli přišli o svou nejdelší vítěznou šňůru v sezoně. Novou se pokusí nastartovat proti Dukle, které se příliš nedaří. Z posledních sedmi zápasů vyhrála jediný, naposledy schytala pět gólů na Slavii.

„Zápas s Bohemkou se nám nepovedl a je potřeba to napravit výsledkově i herně,“ hlásí záložník Tomáš Přikryl před návratem do prostředí, kde před příchodem do Boleslavi krátce působil. Uvědomuje si ovšem, že odčinit minulou porážku, navíc jednoznačnou, hodlají také Pražané. „K zápasu s námi přistoupí určitě jinak než k tomu na Slavii. Nečeká nás nic lehkého. Dukla je nebezpečná svým systémem než jednotlivci, i když kluky mají šikovné a vepředu nepříjemného Holendu.“

Před Škoda Muzeem vzniká kluziště.
OBRAZEM: Před Škoda Muzeem vzniká kluziště

Nahradit na hřišti soupeře předešlou domácí porážku se svěřenci trenéra Uhrina vypraví už popáté v ročníku, zatímco na cizích stadionech odešli s prázdnou jen dvakrát. Proč je tým doma třetí nejhorší a venku naopak pátý nejlepší? „Těžko říct. Sezona se tak vyvíjí. Zaměřujeme se na to, abychom doma uspěli. Bohužel se to zatím nedaří a body musíme sbírat venku,“ komentuje bilanci Tomáš Přikryl, jehož tým se ve venkovním utkání, konkrétně na Spartě, představí také v předehrávaném odvetném kole.

Dukla, která ztrácí z jedenáctého místa na deváté Středočechy pouze bod, se před zimní pauzou naopak představí dvakrát doma a ráda by vytěžila maximum. „Hrajeme doma, budeme chtít držet balon, Boleslav má dobrý tým, ale věřím, že zvítězíme a v tabulce půjdeme výš, před ně,“ doufá záložník Dukly Lukáš Holík, že to bude jeho tým, kdo potvrdí úspěšnost doma – venku. Tu má klub z Dejvic diametrálně odlišnou proti té boleslavské a doma posbíral drtivou většinu ze svých šestnácti bodů. Co na to Boleslav?

Vojtěch Němec.
Němec: Přišel jsem jako posila. To chci splnit!