FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi v předehrávce 21. kola první ligy porazili Baník Ostrava 1:0. Domácí měli výraznou převahu, kterou však v gól proměnil jen kapitán Jasmin Ščuk. Hosté za celý zápas ani jednou nevystřelili mezi tři tyče a na výhru čekají už osm utkání. Mladá Boleslav si naopak třetí výhrou v řadě upevnila čtvrtou příčku v tabulce o sedm bodů před Teplicemi.

„Výsledek je hubený, ale důležitý. Teď máme čtrnáct dnů pauzu a bude se nám dobře pracovat. Do konce ligy nám chybí devět zápasů, závěr máme těžký, takže i když jsme uhráli tři výhry v řadě, nemáme čtvrté místo jisté," řekl boleslavský kouč Karel Jarolím.

Středočeši od začátku na Ostravu vlétli a už ve 2. minutě musel gólman Pavlenka zneškodnit nebezpečnou střelu Vacka. Chvíli na to Kaša v posledním momentu ukopl míč Wágnerovi, který už chtěl přehodit Pavlenku.

Wágner pak měl dobrou hlavičkovou možnost, ale míč poslal vedle branky. Neuspěl ani Skalák, jehož pokus mířil těsně vedle.

Baníku se nedařilo dostat domácí pod výraznější tlak a hrozil hlavně z brejků. Na pokusy o kolmé pasy za obranu byl ale gólman Šeda připraven a jen za první půli čtyřikrát včas vyběhl mimo vápno, aby hrozbu zažehnal. A když už se Baroš k míči dostal, byl z toho ofsajd.

„Připravovali jsme se na to, že bude hrát Baník z obrany, má hráče na rychlý protiútok. Zvládli jsme to výborně, klíčové bylo, že jsme skvěle pokryli Baroše, za což musím pochválit oba stopery," řekl Jarolím.

To domácím v 31. minutě kolmá přihrávka vyšla. Vacek našel za obranou Zahustela, který ještě posunul míč doleva na volného Ščuka. Kapitán Mladé Boleslavi už neměl potíže poslat míč do odkryté branky. „Můj gól asi vypadal snadně, střílel jsem do prázdné branky, ale míč docela skákal, takže to zase až tak úplně jednoduché nebylo," řekl Ščuk.

V 53. minutě byli domácí blízko zvýšení. Při závaru se míč odrážel v malém vápně Baníku a stoper Kouřil musel balon vykopnout z brankové čáry.

Baníku se stále nedařilo udržet míč déle na útočné polovině, a tak trenér Frňka už do 66. minuty využil všechna tři střídání, aby hru oživil. Ale i když Ostrava postupně měla víc ze hry, šance nepřicházely.

To na druhé straně domácí několikrát zakončili, ale většinou jen do středu branky na připraveného Pavlenku. Další gól domácí nepřidali, ale poprvé na jaře zvládli odehrát zápas bez chyby směrem dozadu a dovedli utkání k těsné výhře.

„Boleslav vyhrála zaslouženě. My jsme odehráli zápas hanebně, což je pro mě velké zklamání. Kdokoliv nás může přehrát, ale bojovat hráčům nikdo nezakázal," litoval trenér Frňka. „My jsme sem nepřijeli bránit, my jsme sem nepřijeli hrát pasivně, takže já teď vážně neumím odpovědět, proč to tak bylo. Úplně jsem postrádal vítězného ducha," řekl kouč Baníku.