„Na jednu stranu se říká, že výsledky v přípravě nejsou důležité, ale na druhou stranu nás dovedly k trofeji, což je teď v zimě určitě příjemný bonus. Takže výhra v Tipsport lize cenná je a to hlavně kvůli sebevědomí. To nám může jenom pomoci," řekl stoper Lukáš Hůlka poté, co s týmem převzal vítězný pohár.

Mladoboleslavští ovládli v konkurenci Liberce a Jablonce, s nímž ztratili remízou 1:1 jediné body v turnaji, svou základní skupinu a nezastavili se ani ve Final Four, které se o víkendu odehrálo rovněž v jejich domácím prostředí. Po sobotní výhře 2:0 nad Bohemians 1905 v neděli rozstříleli 4:0 druholigové Pardubice. Góly blýskly i dvě nejnovější zimní posily. Lukáš Železník zvyšoval na 2:0, Jakub Nečas ve druhém poločase výsledek zpečetil.

„Semifinálové utkání bylo proti prvoligovému týmu, takže tam to bylo o větší kvalitě. Přece jenom Pardubice už od stavu 2:0 asi cítily, že jsme nad jejich síly, takže jsme mohli přidat ještě další dva góly," dodal Lukáš Hůlka, jehož tým při tradiční absenci obou pražských „S" i Plzně potvrdili roli jednoho z favoritů tohoto přípravného turnaje. Prvenství si Boleslavští zopakovali po dvanácti letech.

Finále přineslo i zajímavé setkání. Trenér Martin Svědík, který se v Boleslavi vrátil na klubovou scénu, totiž před působením u reprezentace do dvaceti let, v Minsku a v Ostravě vedl právě Pardubice, s nimiž prošel z divize až do druhé ligy. Výkon proti bývalému klubu se mu i přes vysoké vítězství zase až tolik nezamlouval.

„Směrem dopředu tam máme hezké věci, ale k rozehrávce odzadu a dalším věcem, které nechci specifikovat, mám výhrady. Ale zase máme čas to napravit," řekl po utkání. A nepřeceňoval ani celkové vítězství v turnaji. „Je hezké, že jsme to vyhráli, ale v podstatě víme všichni, že to nic neznamená a slouží to jako příprava na ligovou scénu. Až tam přijdou důležité zápasy o body a naše ambice, což jsou poháry," připomněl cíle mužstva.

Final Four Tipsport ligy

Semifinále: Mladá Boleslav – Bohemians 1905 2:0 (2:0, 30. Vukadinovič, 38. Fleišman), Pardubice – Poprad 2:1 (0:0, 58. Kayamba, 62. Fousek – 84. Bilas z pen.).

O 3. místo: Bohemians Praha 1905 – Poprad 2:0 (2:0, 5. vlastní Šula, 12. Havel).

Finále: Mladá Boleslav – Pardubice 4:0 (2:0, 10. Mareš, 22. Železník, 55. Chramosta, 85. Nečas).

Nejlepší střelec: Adam Fousek (Pardubice) – 4 góly, nejlepší hráč: Jan Chramosta (Mladá Boleslav), nejlepší brankář: Jan Malec (Poprad).