Odvetné utkání prvního předkola fotbalové Evropské ligy mezi islandským Thór Akureyri a irskými Bohemian Dublin rozhodlo o soupeři fotbalistů Mladé Boleslavi ve druhém předkole soutěže.

Po bezbrankové remíze v Irsku se ve čtvrtek na Islandu zrodil překvapivý výsledek, když domácí druholigový celek, který do Evropy postoupil z islandského poháru, vyhrál vysoko 5:1. Irové sice dali vedoucí gól, ale Islanďané do přestávky skóre otočili dvěma góly a další tři přidali po přestávce. Vyhráli zaslouženě, byli aktivnější ve hře a důraznější v koncovce.

Hlavním hrdinou Thóru na jeho hřišti Thorsvöllur ve městě Akureyri byl autor hattricku Sigurdur Kristjánsson. Mladý islandský útočník se prosadil ve 36., 73. a 93. minutě. Další gól domácích vstřelil Orri Hjaltalin a do vlastní branky zamířil hráč Bohemians David Scully.

Boleslavské fotbalisty tak čeká výlet do exotické destinace. První zápas se v Boleslavi hraje 19. července a o týden později je na programu odveta na Islandu.

FK Mladá Boleslav pro fotbalové příznivce navíc připravil speciální nabídku zájezdu na utkání druhého předkola Evropské ligy Thór Akureyri – FK Mladá Boleslav, které se hraje ve čtvrtek 26. července od 18.30 hodin v nejsevernějším islandském městě.

Cena zájezdu, která zahrnuje zpáteční letenku včetně tax a letištních poplatků, transfery z letiště a na letiště i na fotbalový stadion, vstupenku na fotbalové utkání a ubytování ve tříhvězdičkovém hotelu v Akureyri se snídaní, je 15 tisíc korun.

Generálkou na úvodní utkání dvojzápasu bude pro Mladoboleslavské sobotní utkání s druholigovým Varnsdorfem. To začíná na městském stadionu v 17.30 a vstupné na něj je zdarma.

Ve varnsdorfském dresu v letošní jarní sezóně hostovali boleslavští Tvaroha (odehrál deset utkání) a Volf (nastoupil do osmi utkání). Pro nadcházející podzimní sezónu k nim ještě přibude Schubert. Trenérem mužstva je dvaačtyřicetiletý Zdenko Frťala, někdejší hráč Teplic.