Ještě před startem úterního losovacího aktivu okresních fotbalových soutěží stáhl rezervní tým Dlouhé Lhoty svou přihlášku. „Kdyby to bylo na mě, tak bych ani tu přihlášku v červnu neposílal, ale kluci si mysleli, že se dají dohromady. Nakonec nedali. Ve dvaceti lidech se prostě dvě soutěže hrát nedají," řekl k odhlášce na poslední chvíli předseda fotbalistů Dlouhé Lhoty Jiří Křovina. A dodal: „Vím, že asi bude někde zlá krev, ale já raději budu dělat jeden tým pořádně, než se každý čtvrtek domlouvat, kam kdo pojede hrát, aby nás bylo alespoň jedenáct."

Možnost postupu se tak naskytla Rejšicím B, lepšímu z druhých ve třetí třídě. „Hned dopoledne, kdy nám dorazila odhláška od Lhoty jsme kontaktovali rejšické béčko, které nabídku hned přijalo," popisuje úterní škatulata sekretář okresního svazu Ondřej Pechanec.

Naopak místo Rejšic putuje do třetí třídy z pralesa béčko Pěčic. „To mělo s rezervou Chotětova při stejném počtu bodů i shodné vzájemné zápasy, takže ve prospěch Pěčic, které také obratem zájem potvrdily, rozhodl lepší rozdíl skóre," dodal Pechanec s tím, že IV. třída tak bude mít letos jedenáct účastníků. Už dříve se totiž do soutěže nepřihlásily Kochánky a rezerva Krnska.