„Největším favoritem jsou Rejšice. Už v minulé sezoně měly hodně kvalitní mužstvo,“ říkal před výkopem nejvyšší středočeské soutěže třeba František Fafejta. Nejen pro trenéra Hvozdnice musí být velkým překvapením, kde se tým nachází.

V šesti zápasech vydoloval pouhé čtyři body za úvodní remízu u nováčka v Klíčanech a domácí výhru nad Poříčany. Ty mají i vzhledem k tomu horší bilanci, ovšem po venkovní výhře Semic už jako jediný ze všech patnácti soupeřů.

„Na takové pozici bychom samozřejmě být nechtěli. Začátek soutěže nás chytil v nemilé formě,“ komentuje průběžnou předposlední příčku trenér Rejšic Miroslav Hruška. O příčinách výsledkové bídy má jasno: „Nedokážeme se sejít a hrajeme pokaždé v jiné sestavě. Když vás jede na zápas dvanáct a z toho dva z béčka, tak to taky není super. Postihla nás zranění a někteří trénují v FK MB, což jim zasahuje do zápasů.“

Lužec sestřelil rezervu Dobrovice šesti góly
Lužec si s chutí zastřílel, Dobrovici nasázel šestku

Za nejcitelnější považuje absence obránce Radka Kopeckého a záložníka Zdeňka Bělíka, oba odehráli pouze po dvou zápasech. „Zdeněk je jinde, herně, fyzicky i psychicky. Mohl by hrát klidně ČFL,“ postrádá Hruška jednu z opor.

Navíc se nedaří dotáhnout do úspěšného konce dobře rozehraná utkání, jak se to naposledy přihodilo doma se Slaným. Po vyhraném poločase načal vítězný obrat hostů vlastní gól. „Měli jsme šanci zlomit zápas na tři-jedna, místo toho jsme si vzápětí dali vlastní gól. Byl zlomový. I když se snažím pracovat s hráči na jejich psychice, srazilo je to k zemi,“ vrátil se Hruška ke smolnému momentu.

Že by krize Rejšic měla kořeny už v závěru uplynulé sezony, kterou končily rovněž v útlumu, si Hruška nemyslí. „To jsme měli zraněných okolo deseti lidí a hráli to s hráči béčka. Přípravu už jsme absolvovali v plném počtu a s výbornými výsledky,“ vylučuje spojitost.

Navzdory špatnému startu ale věří, že tým opět začne patřit k postrachům přeboru. „V týmu je síla. Kluci na trénincích makají. Proti žádnému soupeři jsme na tom herně nebyli vyloženě špatně, žádný nás nepřehrál,“ argumentuje trenér Rejšic, proč zůstává optimisticky naladěný. „Až se uzdravíme a sejdeme všichni, bude to dobré,“ uzavírá.

I. B třída: Tišice (v zeleném) - FC Mělník (1:6)
Osm i s trenérem. Fotbalisté Tišic se nesešli k mistráku