Potvrdily se tak spekulace, které se objevily už před zimní přestávkou.

"Marek Kulič má zaječí úmysly a odejde do rodného Hradce Králové V Boleslavi většinou už moc nenastupuje a určitě chce hrát." šuškalo se mezi fanoušky.

"Fotbalisté Hradce Králové zahájí v pátek zimní přípravu i s Markem Kuličem. Bývalý reprezentační útočník přichází na testy z Mladé Boleslavi a pokud během ledna prokáže dobrou výkonnost a projde zdravotní prohlídkou, bude uzavřen jeho přestup," uvedla ČTK. 

Sedmatřicetiletý Kulič má na kontě 12 startů za národní tým a 372 ligových zápasů. Na podzim však i kvůli zdravotním problémům nastoupil pouze pětkrát. I proto se ho Hradec nejprve rozhodl vyzkoušet.

"Marek má k našemu klubu a městu srdečný vztah a chce být opravdovou posilou. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu během podzimní části sezony a obrovské zodpovědnosti pomoci Votrokům v těžkých bojích v jarní části sezony jsme se dohodli na jeho působení v našem klubu do konce ledna letošního roku. Během tohoto měsíce se ukáže, zda je Marek schopen tyto vize naplnit. Pokud ano, Marek do našeho klubu přestoupí," stojí v prohlášení východočeského klubu.

Fotbalisté FK Mladá Boleslav se k prvnímu tréninku v roce 2013 sešli hodinu po poledni ve čtvrtek 3. ledna 2013. Kádr prodělal zatím minimální změny. K těm dojde teprve v průběhu ledna, neboť případné hráčské odchody a příchody jsou v jednání.

Ladislav Minář, který pokračuje i v novém roce 2013 na pozici hlavního trenéra prvoligového kádru, prozradil zatím jenom drobné korektury. V FK Mladá Boleslav budou v hostování pokračovat Radek Šírl z Viktorie Plzeň, Martin Nešpor z Bohemians 1905 a Václav Ondřejka ze Slovácka. Z hostování ve Varnsdorfu se vrací Jiří Schubert a z Čáslavi Jakub Synek. Oba jsou mladoboleslavskými odchovanci a útočníky.

Lukáš Opiela a Ondřej Zahustel budou usilovat o místa v prvoligové sestavě po návratu z dlouhodobého marodění. Jan Chramosta, Michal Smejkal a Adrian Rolko nadále podstupují rekonvalescence po operacích kolen a postupně se zapojí do plnohodnotné přípravy.

Sedmatřicetiletý ofenzivní hráč Marek Kulič, který v FK Mladá Boleslav působil od 1. 7. 2005 do 30. 1. 2008 a od 15. 6. 2009  dosud,  v těchto dnech jedná s Hradcem Králové, kde zahájí zimní přípravu.

„Představitelé obou klubů se s Kuličem  dohodli na tom, že bude do konce ledna trénovat v Hradci Králové a v jednáních o podmínkách jeho působení v jarní sezóně budou pokračovat. Tato vstřícnost umožní zkušenému forvardovi kvalitní přípravu po podzimních zdravotních problémech završených drobným chirurgickým zákrokem," upřesnil mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

„Vítám tuto domluvu a budu usilovat o to, abych splnil očekávání hradeckého klubu i jeho fandů, protože Hradec Králové je město, ve kterém bydlím a na jeho fotbale mně záleží," prohlásil Marek Kulič, který ve čtvrtek 3. ledna byl na letošním premiérovém tréninku v Mladé Boleslavi.

Ofenzivní hráč Martin Fillo (nar. 1986) v FK Mladá Boleslav hostoval od 12. 1. do 31. 5. a od 21. 9. do 31. 12. 2012 se na začátek zimní přípravy vrátil do Plzně.
Útočník australské národnosti Kerem Bulut (nar. 1992) působil v FK Mladá Boleslav od 1. 7. 2010 a nyní si hledá angažmá.

Mladoboleslavský odchovanec Tomáš Fabián (nar. 1989), který byl v prvoligovém kádru od  ledna 2009 a celý minulý rok promarodil po operaci kyčle, odchází na hostování do druholigového Varnsdorfu.  

Z kmenových mladoboleslavských hráčů budou v hostování pokračovat Jakub Řezníček a Ivo Táborský v prvoligovém Dynamu České Budějovice, Jan Charuza v druholigové Čáslavi, Pavel Tvaroha a Marek Volf ve druholigovém Varnsdorfu.

Zimní přípravu FK Mladá Boleslav zahájili:
brankáři HidajetHankič(1994) - bosenská národnost), JanŠeda(1985) - odchovanec, MiroslavMiller(1980),
obránci PetrJohana(1976), AdrianRolko(1978) - momentálně zraněný, TomášJaníček(1982), RadekŠírl(1981), KristiánZbrožek(1989), JanBořil(1991) - odchovanec, JanKysela(1985) - odchovanec, MichalSmejkal(1986) - momentálně zraněný, RadekDosoudil(1983) - odchovanec,
záložníci DavidBrunclík(1985) - odchovanec, OndřejKúdela(1987), JanŠtohanzl(1985), JasminŠčuk(1990) - bosenská národnost, OndřejZahustel(1991) - odchovanec, LukášOpiela(1986) - slovenská národnost,
útočníci JakubMareš(1987), MartinNešpor(1990), LukášMagera(1983), JanChramosta(1990) - odchovanec, momentálně zraněný, VáclavOndřejka(1988), MatejSivrič(1990) - chorvatská národnost, JakubSynek(1990) - odchovanec, JiříSchubert(1988) - odchovanec.

S hlavním trenérem LadislavemMinářem(1969) budou spolupracovat dosavadní asistenti MilanPechanec, FilipToncar a MartinTřasák. U mužstva pokračují i další členové servisního týmu lékaři Miroslav Sinkule a JosefHorák, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý a kustod Pavel Uhlíř.
Novým mužem ve vedení prvoligového týmu je VladimírRosenberger. Do FK Mladá Boleslav, kde bude pracovat na pozicích sportovního sekretáře a vedoucího prvoligového mužstva, přišel z druholigových střížkovských Bohemians.

 Program zimní přípravy

Program přípravných utkání v lednu a únoru roku 2013 nabyl podrobnějších kontur v porovnání s prosincovou informací. Nadále však platí, že většina přípravy se uskuteční v domácích podmínkách, výjimkou je únorové soustředění v tureckém Beleku.

Plán zimní přípravy FK Mladá Boleslav na začátku roku 2013

Čtvrtek 3. ledna zahájení přípravy

Sobota 12. ledna od 11 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Pardubice

Sobota 12. ledna od 13 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Králův Dvůr

Pátek 18. ledna od 11 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf

Pátek 18. ledna od 13 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Kunice

Sobota 26. ledna od 11 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Ústí nad Labem

Středa 30. ledna odlet na soustředění do Turecka

Sobota 2.února přípravné utkání v tureckém Beleku FK Mladá Boleslav - Debrecen

Úterý 5.února přípravné utkání v tureckém Beleku FK Mladá Boleslav - Steaua Bucurest

Pátek 8.února přípravné utkání v tureckém Beleku je v jednání s ruským soupeřem