Velká pozornost byla upřena do Čáslavi, které nevyšel vstup do nové divizní sezony a má pouhé čtyři body. Ze svého trápení nevybředla ani s věhlasným protivníkem a jasně prohrála. Tři góly dostala od prvoligového Hradce už v prvním poločase, pak navíc nezachytila start do druhého dějství. Po hodině hry svítil na ukazateli skóre hrozivý stav 0:8. Domácí fotbalisté by se asi už raději viděli ve sprše. Nakonec hosté přidali další tři trefy. Hradec vede kouč Miroslav Koubek, který vedl dříve také Čáslav ve druhé lize.

„Byl to pro nás svátek. Kdyby utkání skončilo menším rozdílem, byli bychom radši. Ale kluci se vydali. Nicméně rozdíl mezi týmy byl enormní a skóre je hrůzostrašné a kazí nám dojem,“ pravil po utkání čáslavský trenér Jakub Svoboda. „Škoda, že jsme na začátku dvakrát rychle inkasovali a to samé se nám stalo po změně stran. Měli jsme i tři velké šance, ale žádnou jsme neproměnili,“ litoval kouč Čáslavi.

Z fotbalového utkání okresního přeboru Červené Janovice - Horní Bučice (8:2)
Konec s kaňkou. Řepka mizí z okresního přeboru, podle trenéra z něj roste kouč

Benátky soupeře ze druhé ligy hodně potrápily. Favorit sice jako první udeřil, ale dvacet minut před koncem vyrovnal po centru Bodláka Knobloch. Naděje domácích žila dvanáct minut, když se v 83. minutě trefil hostující Schön a na to už Benátky zareagovat nedokázaly. Předvedly se však ve výborném světle a s druholigovým týmem nepropadly. Dál jde ale Varnsdorf.

„Neudělali jsme vůbec ostudu. Měli jsme dobrý vstup do utkání, kdy jsme dvacet minut dobře kombinovali. Pak měl soupeř čtyři gólovky, které jsme přežili. A ke konci poločasu jsme dostali branku. Ve druhé půlce jsme vyrovnali a byli jsme Varnsdorfu důstojný soupeřem až do konce, i když jsme nakonec prohráli,“ byl s výkonem mužstva spokojený trenér divizních Benátek Tomáš Staněk.

Druholigová Vlašim došla k postupu bez větších komplikací. Gólový účet sice načal domácí Novotný, ale vlašimský tým do poločasu skóroval třikrát a překvapení nedopustil.

Statistiky

Benátky – Varnsdorf 1:2 (0:1)
Branky: 71. Knobloch – 44. Tanko, 83. Schön.

Most-Souš – Vlašim 1:4 (1:3)
Branky: 7. Novotný – 18. Ugwu, 25. Solomon, 41. Pátek, 50. Cibulka.

Čáslav – Hradec Králové 0:11 (0:3)
Branky: 7. a 46. Kubala, 17., 53., 59. a 70. Rybička, 38. Kodeš, 49. vlastní Schovanec, 57. a 77. Koubek (2. z PK), 71. Dvořák.

Ostatní výsledky
Libišany – Jihlava 1:3, Kroměříž – Baník Ostrava 3:3 na penalty 1:4, Bzenec – Karviná 1:2.