Sportovní ředitel Ladislav Minář je od poloviny loňského září zároveň hlavním trenérem prvoligového áčka, s nímž v těchto dnech absolvuje premiérově zimní přípravu. Zavedl do ní několik změn v porovnání s předchozími zimami.

V čem je vámi ordinovaná zimní příprava specifická?
„Ani jednou jsme neběhali v lese a ani se tam nechystáme. Všechny tréninky máme na hřišti nebo v hale. Tu využíváme hlavně dopoledne, kdy venku více mrzne, než odpoledne. Před každým tréninkem jdou hráči do posilovny, kde speciálními cviky připraví svá těla na následující tréninkové zatížení. To je především starost našeho kondičního trenéra Martina Třasáka. Nejen v této souvislosti bych rád zdůraznil, že nadstandardně komunikujeme uvnitř realizačního týmu a dáváme prostor nejmodernějším formám přípravy."

Prozradíte, na co se v zimní přípravě zaměřujete a jak by se to mělo projevit v jarní sezóně?
„V lednu hlavně pracujeme na kondici a v Turecku se zaměříme na hru. Chceme zkvalitnit herní projev. Druhou polovinu loňského podzim jsme měli založenou na jednoduchosti a zdravé agresivitě, nyní chceme přidat kvalitu do hry."

Proč Boleslav nehraje zimní ligu Tipsportu, které se zúčastní většina prvoligových týmů?
„Nechtěl jsem ji hrát, protože v zápasech prestižního turnaje na umělé trávě je vysoké riziko zranění. A i když na umělé trávě trénujeme a nezbytný počet přípravných zápasů absolvujeme, tak jsme na ní další zápasy o body do turnajového pořadí hrát nechtěli."

Z jakého důvodu si na jeden den zvete dva soupeře ke dvěma zápasům, což je v porovnání s předchozími zimami nezvyklý jev?
„Lépe tak vyzkoušíme hráče, neboť drtivá většina z nich odehraje devadesát minut. Všichni tak mají potřebné herní vytížení."

Proč jste do lednové přípravy zařadil týdenní blok s přespáváním na Holých Vrších?
„Nechtěli jsme nikam daleko cestovat a využili příhodných podmínek k zorganizování příměstského soustředění, při kterém jsme mohli operativně reagovat v návaznosti na počasí, zda budeme trénovat na venkovním hřišti či v hale."