Jeho svěřenci prohráli s vedoucí Plzní 0:2, když se o obě branky postaral v úvodní čtvrthodině hostující útočník Michael Krmenčík. Po čtvrt hodině bylo vymalováno a to ještě asistent rozhodčí nejspíš Plzni upřel třetí regulérní branky pro ofsajd.


Přitom Boleslav nevstoupila do zápasu proti dosud bez ztráty kytičky ligou procházející Plzni vůbec špatně. Dvě nadějné střely Matějovského a Chramosty prolétly těsně vedle Kozáčikovy svatyně. Pak ale udeřilo hned z první plzeňské akce v zápase. Pak už se proti našláplé Plzni hrálo domácím těžko. „Zvládli jsme skvěle prvních třicet minut a to dneska rozhodlo,“ hodnotil první fázi zápasu střelec dvou branek Michael Krmenčík. „Škoda začátku. Prospali jsme úvod a proti takovému soupeři jako je Plzeň už se zápas těžko otáčí,“ jenom doplnil Krmenčíkova slova domácí obránce Lukáš Pauschek.


Plzeň si totiž už zbytek zápasu dokázala velmi zkušeně pohlídat. „Zápas jsme kontrolovali, soupeře jsme do nějakých vyložených šancí nepouštěli. Měli jsme tam pak ještě v druhém poločase nadějné brejky, ale tam jsme už nebyli tak jistí. Jsem rád za výhru, myslím, že jsme hráli dobře, výsledek 2:0 si dneska tým zasloužil svým výkonem,“ byl po vyhraném utkání spokojený kouč Pavel Vrba.

FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno
Konec plzeňské jízdy? Boleslav má šanci zopakovat historii


Mladá Boleslav se ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale když už překonala hostující obranu, byl na místě skvělý brankář Kozáčik. Po hodině hry jej protáhl svou pravačkou Tomáš Přikryl, ale slovenský reprezentant byl na místě. Na druhé straně mohl po rohovém kopu zkompletovat hattrick Krmenčík, ale o chlup minul domácí branku. Utkání pak po kontaktu s Komličenkovým loktem skončilo předčasně pro Davida Limberského, který stadion opustil na nosítkách. „V kabině už byl vysmátej,“ hlásil dobré zprávy o zdravotním stavu svého spoluhráče novinářům Krmenčík. V závěrečné šanci už v nastaveném čase pálil v dobré pozici mimo Stronati, a tak si Plzeň odvezla z Mladé Boleslavi nejen tři body, ale také čisté konto.

Daniel Porazil, autor čtyř knih, zakoupil dětskému oddělení Klaudiánovy nemocnice infuzní pumpu, lineární dávkovač, dva DVD přehrávače a televizi.
Mladoboleslavský spisovatel obdaroval dětské oddělení


Po remíze Slavie ve Zlíně navíc navýšila svůj náskok na čele už na sedm bodů před druhou Olomoucí, třetí Slavie ztrácí bodů osm. Mladá Boleslav je po sobotních výsledcích jedenáctá.

FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)


Branky: 3. a 14. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk. ŽK: 3:3. Diváci: 3098.
Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Matějovský – Přikryl (83. M. Vukadinovič), Chramosta (61. Komličenko), Mareš – Magera (71. Mebrahtu).


Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), Kolář, Kopic – Krmenčík (88. Bakoš).