Kosmonosy – K. Hlavno 5:0 (2:0)
Okresní půlmistr se musel obejít bez tří hráčů základní sestavy. Krause a Bažantem nepustila na hřiště nemoc, Strnada pracovní povinnosti. A v úvodu utkání to bylo znát. Hra domácích bylo neurovnaná, chaotická a nepřesná. Po úvodní půlhodině Kosmonoští však vzali otěže utkání do svých rukou a ještě do přestávky dvěma slepenými góly de facto zápas rozhodli. Po přestávce existovalo na hrací ploše pouze jediné mužstvo a hosté mohli být rádi, že si nakonec neodvezli větší debakl.
Branky: 40. a 65. Mašek, 41. Polanka, 62. Brodský, 87. Bár. Rozhodčí: Mucek. ŽK: 2:3. Diváci: 70. Hráč zápasu: Michalec – M. Bůžek.
Kosmonosy: Michal Hošťálek – Michalec, Mir. Hošťálek, Brodský, Šimáček – Polanka (70. Fanta), Holický, Žďánský, Keszeg (75. Kahule) – Mašek (77. Bár), Došlý.
K. Hlavno: Musil, Žďárský, Srnec, Pokorný, Novák, Rambousek, M. Bůžek, P. Sůra,K. Sůra (46. Hanuš)., Zvoníček (70. Mašek), Tudoši.

Bělá – Bezno 2:0 (1:0)
Tým Bělé v posledním podzimním zápase na domácím hřišti přehrál tým Bezna naprosto zaslouženě. Branky si rozdělil po jedné do každého poločasu.
Branky: 27. a 68. Slobodzian. Rozhodčí: Vrabec. ŽK: 4:3. Diváci: 50.

Židněves – Akuma 3:0 (2:0)
Jednoznačná hra, která se vyvíjela pro domácí Židněves. Hosté svým výkonem zklamali. Od větší porážky je zachránil výborný Halbich v brance. Domácí při velké převaze nastřelili ještě třikrát tyč a břevno.
Branky: 41. a 70. Mezera, 22. Jurošek. Rozhodčí: Bohuslav. ŽK: 1:4. Diváci: 95. Hráč zápasu: L. Hendrych – Halbich.

Kr. Vrutice – Kosořice 1:2
možná nesehranost zapříčinila úvodní nápor vrutického týmu. Již ve druhé minutě dobře přihrával před branku Malý a Pára na poslední chvíli odvrátil za branku. Hned vzápětí se otevřela vrata kosořické obrany, jenže Čakrt sám před brankou nechal vyniknout Dufka v brance. V dalších několika minutách byl v permanenci také Manžel na druhé straně. Nejprve lapil Kučerovu hlavičku po rohovém kopu Krause a poté i několik střel hostí. Výraznější příležitosti ale nadále měli hráči Kropáčovy Vrutice. Ve 13. minutě se do závaru před kosořickou brankou přimotal Malý, následně se míče zmocnil Čakrt, ale v duelu s brankářem opět zvítězil Dufek. Nakonec domácí zaslouženě otevřeli skóre ve 21. minutě. Po ztrátě míče utekl po levé straně Doležal, který si poradil s obráncem a střelou podél brankáře se zapsal do střelecké listiny. Tentýž hráč hned po rozehrávce opět unikl po lajně, ale jeho přihrávka adresáta nenašla. Hosté často ztráceli míče a tak se do zakončení příliš nedostávali. Výjimkou byl centr Malíka a souboj Fingerhuta s brankářem. Macháč pálil na odkrytou branku, ale míč poslal vysoko nad. Domácí sbírali většinu odražených míčů. Šance do konce prvního poločasu byla k vidění už jen jedna. Vrutický Čakrt opět uplatnil svou rychlost, ale v zakončení opět selhal.
Kosořičtí v poločasové přestávce vystřídali a navíc došlo k přesunům na některých postech. To se ukázalo jako správné rozhodnutí. Pára nově ve středu zálohy přihrál mezi obránce nabíhajícímu Macháčovi a ten předvedl domácím útočníkům bezchybné zakončení - 1:1. Hostující Pára byl u zrodu i další pěkné akce. Následný Malíkův centr však Macháč nasměroval mimo branku. Ve druhém poločasu byla aktivita hlavně na straně Kosořických. Podařilo se jim zjednodušit kombinaci a přidat více pohybu. Brankář Manžel měl daleko více práce než v prvním poločasu. V 63. minutě ho štiplavou střelou prověřil Kučera. Tentýž hráč o tři minuty později rozehrával rohový kop. Odvrácený míč poslal kosořický obránce opět před branku a po nedorozumění si Manda hlavou srazil míč do vlastní sítě - 1:2. Domácí se ocitli po tlakem, Kosořičtí však další akce nevyřešili ideálně. Naopak fotbalisté Kropáčovy Vrutice mohli z ojedinělé šance vyrovnat. Přímý kop z hranice vápna zahrával Manda, ale míč orazítkoval pouze břevno. Na druhé straně se branková konstrukce třese ještě teď. Macháčův centr z jedné napálil střídající Sedláček a míč poslal přesně do spojnice branky. Ve zbývajících minutách už domácí kloudnější akci nepředvedli. Kosořičtí dostali šanci v podobě několika brejkových situací, ale finální přihrávku již také nevymysleli.
Branky: 21. Doležal - 53. Macháč, 66. Manda vlastní.

Předměřice – Čejetice 2:1
Dl. Lhota B – Krnsko 2:1
Benátky B – MSK B 1:5

PETR FENCL, JAN ADÁMEK