Stará Boleslav – Kosmonosy 1:2 (1:2)

Hosté začali s vervou, jenže paradoxně inkasovali. Míč se v 6. minutě šťastně odrazil k Vodákovi, ten si to namířil k bráně a překvapivým obloučkem přehodil Splídka. Kosmonosy se však nenechaly rozhodit. Po Bažantově úprku a centru sice Kubelka skluzem místo do odkryté brány ze dvou kroků poslal míč bezmocnému brankáři u opačné tyče, hned další akcí to ale napravil. Gólman Šimek vyběhl proti Siřínkovi, srazil se s ním a oba zůstali ležet na trávníku. Hra však pokračovala, Kubelka stihl míč na hřišti, přehodil si ho na levačku a mezi vracejícími se beky ho procedil do sítě.

V další šanci Bažant z osmi metrů Šimka nepropálil. Až ve 34. minutě se probil do vápna Michalec, brankář Šimek stačil vyrazit Krausovo zakončení, nedosáhl však již na šťastný odraz od Šimáčka.

Za stavu 1:2 se Kosmonosy stáhly do obrany a na úzkém staroboleslavském hřišti přenechaly iniciativu domácím. Ti ale neměli správně seřízenou mušku. Šmejkala v 45. minutě zblízka vychytal Splídek. Po přestávce se za hlavu chytal úplně volný Kotas poté, co přestřelil z malého vápna. Kolem brány létaly i všechny ostatní pokusy a tak se skóre už nepohnulo.

Branky: 6. Vodák – 21. Kubelka, 34. Šimáček. Rozhodčí: Mansour. ŽK: Hošťálek, Štěpánek (K). Diváci: 114. Střely na bránu: 3:6. Rohy: 6:5.
Kosmonosy: Splídek – Michalec, Mir. Hošťálek, Žižka, Šimáček – Bažant (75. Hančar), Kraus, Flachbart (62. Šulc), Keszeg (87. Štěpánek) – Siřínek (90. Scheufler), Kubelka (81. J. Miškovský).

KAREL JEDLIČKA