Nováček z Boleslavska v létě přivítal návrat svého bývalého kanonýra Bohumila Nádeníčka. Ten se sice střelecky neprosadil, jeho tým však přece jen urval těsné vítězství. Čtyři minuty před koncem vstřelil jediný gól zápasu Korec.

„Na šance jsme si zasloužili vyhrát. Do dvacáté minuty jsme hosty do ničeho nepustili,“ mínil trenér domácích Aleš Kohout. Za cenným skalpem viděl bojovnost, nasazení a také uhlídání opory hostí Galbavého.

„Utkání se muselo líbit. Pokud budeme hrát takovým stylem každý zápas, věřím, že se budeme pohybovat v popředí,“ povzbudilo vítězství kouče Horek, který rozhodně nezatracuje ani soupeře. „Slaný má kvalitní tým. Myslím, že se letos budou pohybovat v tabulce úplně jinde než loni.“

Trenér hostí Martin Nový litoval inkasovaného gólu v závěru. „Mohla být plichtička, přišlo mi ale, že jsme byli dopředu málo odvážní,“ uvedl a uznal, že soupeř měl do utkání dobrý vstup, když těsně vedle skončily dvě jeho příležitosti.

Pak převzali otěže do rukou jeho svěřenci a třímali je až do poločasové přestávky. Dobře vstoupili i do druhé části. „Bohužel jsme neproměnili velkou šanci, za což jsme později zaplatili,“ posteskl si.

Neratovice - Libiš, derby
Výtečný start! Kozák Neratovicím vystřílel první body

Rozuzlení přišlo až v závěru. Slánští zaspali při autovém vhazování, Minář nacentroval a Korec vystřelil tři body.

Že by Horky nemusely být mezi krajskou elitou jen do počtu, potvrdil také Nový, který je pasuje na střed tabulky. Ze svých řad nikoho vypíchnout nemohl, poněvadž nikdo nevynikal, snad jen defenzivní činnost nad útočnou fází. „Naše hra ale byla lepší než na jaře. Nebylo to špatné,“ prohlásil slánský kormidelník a dodal, že na střelce Nádeníčka se speciálně zaměřovali pouze při standardních situacích.

Horky n. J. – Slaný 1:0 (0:0). Branka: 86. Korec. Rozhodčí: Zuska. ŽK: 2:1. Diváci: 120.
Horky: Durov – Zahálka, Karásek, Šťastný, Klain (65. Yerokhin) – Smetana, Horák (76. Baster), Mynář, Doležal (85. Hlaváček) – Korec (90. Šimek), Nádeníček.

ROZHODČÍ „NAHRÁL“ SOUPEŘI NA VYROVNÁNÍ

V Klíčanech na historické premiéře krajského přeboru padaly góly, zvonily tyče a s výsledkem pohledného fotbalu byli nakonec spokojenější domácí. 

Rejšice vletěly do zápasu lépe, už v 15. minutě po faulu na Sameše proměnil penaltu Zdeněk Bělík, navíc za dvě minuty skončila krásná Hermanova střela z dálky na tyči. K vyrovnání pomohl rozhodčí, ovšem skandál v tom nehledejte. Zbrklý odkop trefil arbitra do boku a Hájek odraženým míčem z velkého vápna prostřelil debutanta Roudnického. 

Vedení mohl hostům vzápětí vrátit Sameš, jehož výstavní rána orazítkovala břevno. „V prvním poločase jsme měli držení míče snad osmdesát procent, druhý byl trošku slabší, ale šancí bylo na naší straně víc a měli jsme tu zvítězit,“ prohlásil rejšický trenér Miroslav Hruška. 

Radek Šírl (u míče) už válí v dresu Nespek.
Favorit krajského přeboru? Nejasný! Ve hře je i smečka nováčků

Otevřený fotbal pokračoval i po přestávce. Hostům připravoval šance hlavně špílmachr Bělík, jenže končily nepřesností nebo zákrokem brankáře Zamazala. Naopak v 61. minutě hlavičkoval Šelichův centr přesně do šibenice Buldra – 2:1.

Domácí ale vedení neudrželi. Výsledek určila 83. minuta. Domácí Předota napálil z trestného kopu spojnici a protiútok rejšických posil skončil gólem. Ex-čejetický Bohuslav Jaroš odcentroval a David Zikmunda na bližší tyči zavěsil.

„V zápase moc vidět nebyl, podepsal se na něm půlrok v Dobrovici, kde nastupoval jen sporadicky,“ postřehl Miroslav Hruška, který už jiné posily v létě nepřivítal. „Ostatní vytypovaní hráči nedopadli, nebo by nám neladili do party. Z jarního kádru nikdo neodešel. Dnes chyběli čtyři hráči, až na zraněného Lacinu šlo o pracovní důvody nebo dovolenou,“ uvedl trenér Rejšic.

Rozstřel přisoudil bod navíc Klíčanům, které proměnily všechny penalty, zatímco na domácího brankáře nevyzráli Zikmunda s Kučerou.

Klíčany – Rejšice 2:2 (1:1), na penalty 4:2. Branky: 32. Hájek, 61. Buldra, rozhodující PK Malík – 15. z PK Bělík, 83. Zikmunda. Rozhodčí: Vokoun. ŽK: 5:2. Diváků: 130. Střely na bránu: 5:7. Rohy: 3:5.
Rejšice: Roudnický – Dufek, Pečínka, Kučera, Karela – Fingerhut (71. Jaroš), Herman (78. Rys), Bělík, Sameš, Korejza (73. Kořínek) – Zikmunda.

Ilustrační foto.
Kly čekají už třetí volby, starostka ztratila vliv