ČFL: ZÁPY – V. ŽIŽKOV (NE, 17.00)

Jeden ze dvou víkendových zápasů těžkých vah ČFL. O bod druhé Zápy a další dva zpět třetí Viktoria Žižkov si to v neděli rozdají o udržení kontaktu s čelem, v případě druhého jarního klopýtnutí Jiren (hrají o den dříve na hřišti čtvrté Chrudimi) rovnou o první místo.

Oba soupeři vyznávající bíločervené barvy se na jaře potkali s famózní formou. Zápy odešly s prázdnou pouze v Domažlicích, v ostatních zápasech ztratily jen čtyři body. Jarní bilance v základní hrací době neporažené Viktorky je ještě o dva body skvostnější.

Zápští budou v odvetě za podzimní porážku 1:3 spoléhat na hřiště menších rozměrů. Že by soupeři vzalo síly vložené kolo, ve kterém sami měli volný los, příliš nevěří. „Mají široký kádr, středeční zápas jim asi moc neublížil," tuší brankář Záp Radim Straka. Tým se prý na zápas chystá jako na každý jiný. „Teď na konci sezony už toho moc nenatrénujeme. Uvidíme, jak se Žižkov vypořádá s naším menším hřištěm," dodal Straka, jehož tým čeká hned týden nato derby v Jirnech.

Pražané měli důležitý nedělní zápas v hlavách už ve středu, kdy jejich trenér Hašek na hřišti rezervy Táborska nechal odpočívat některé hráče a další dva stáhl ze hry za jasného vedení 3:0 už v poločase.

KP: OSTRÁ – HOSTOUŇ (SO, 17.00)

Zápas, který může ledacos rozseknout, ale také ještě řádně zamotat. Na jaře prakticky neomylná Ostrá si výhrou zajistí ve své druhé sezoně v krajském přeboru postup do divize a blízko bude mít i celkový triumf v soutěži. Pokud jí o bod druhá Hostouň oplatí podzimní porážku (2:3 po PK) a třetí Velvary uspějí v Rejšicích, mohl by se přebor dočkat ještě dramatické koncovky.

Parta z Kladenska ovšem nejdříve bude muset najít recept na obranu, která ve dvanácti jarních zápasech dovolila skórovat jen čtyřem soupeřům a vždy nanejvýš jednou. Trenér hostí Martin Čurda mluví o zápase jara, na který se jeho tým těší. Kvalitní fotbal očekává i domácí Jiří Kafka. „Jde o vyvrcholení soutěže, těsně před jejím koncem se utkají dva nejlepší týmy," vyhlíží zápas, po kterém by jeho tým mohl slavit. „Předem nic neplánujeme, i když samozřejmě víme, že kdyby se nám podařilo vyhrát za tři body, tak postoupíme. Ale soupeř je vynikající."

I. A: RADIM – DOKSY (NE, 17.00)

Celek z Kolínska se čtyřmi porážkami v řadě dostal na sestupovou příčku a proti Doksům, kterým patřila předtím, už nastoupí s nožem na krku. Porážka by znamenala propastný pětibodový rozdíl, který by účastník posledních šesti ročníků soutěže ve zbylých dvou kolech těžko smazával. Nováček z Kladenska by měl naopak na dosah odvrácení opakování pět let staré sestupové historie.

I. B: ŘEPÍN – LUŽEC (SO, 17.00)

Oba mělnické „dinosaury" soutěže dělí na sestupové hraně tři body. Hůře jsou na tom hosté od Vltavy. S těsnou záchranou na poslední chvíli sice mají bohaté zkušenosti z minulých let, pokud ovšem na Kokořínsku prohrají, nezachrání je v kraji už ani podobně překvapivé výsledky, jakým byl minulý obrat s Pěčicemi. V opačném případě by se Řepín musel ve zbylých kolech snažit ještě o něco víc než okresní sok. Měl by totiž horší vzájemné zápasy.