Březno – Kosmonosy 2:3
Osm desítek diváků sledovalo zápas mezi Březnem a Kosmonosy. Nakonec byl k vidění boj, v němž padlo třináct žlutých a hned tři červené karty. Oba týmy chtěly zvítězit, ale nad způsobem hry by se měly všichni aktéři včetně laviček zamyslet. Zápas totiž nebyl vůbec hezký, faul střídal faul a s rozhodčím se mluvilo více, než je zdrávo.Hezkých akcí mnoho nebylo, na duši zahřála nádherná branka hostujícího Nagyho z poslední minuty zápasu.
Už v první minutě hry kopal domácí Strnad roh a jeho spoluhráč Beneš otevřel skóre. Domácím se vůbec začátek zápasu vydařil, ale po čtvrt hodině hry převzali iniciativu hosté a lepším týmem byli oni. Přesto mělo šanci Březno, když hostující Bernard podklouzl a Měkota se hnal sám na brankáře Hošťálka, který jej však vychytal.
Skóre se měnilo ve 30. minutě, když domácí brankář Jeleček srazil ve vápně Keszega a penaltu proměnil Mašek. Žlutou kartu si ještě za nemístný komentář vysloužil domácí Bejr. Hosté měli ještě do přestávky dvě vyložené šance, ale střely Keszega a Nagyho gólem neskončily.
Druhý poločas začal opět v režii Březenských, ale střely Strnada či Cepky postrádaly přesnost. V 53. minutě byl na světě první joker, když domácí kapitán Beneš nesmyslně fauloval bez snahy o zasáhnutí míče. To však byl jenom začátek.
Oba týmy poté poslaly na hřiště čerstvé síly a s postupem času se kupily i žluté karty. Naštěstí přišly i fotbalové momenty. Pak ožil domácí Duška nádherně vypálil, ale trefil jenom tyčku.
Kuriózní situace přišla v 75. minutě – hostující Kraus přišel v souboji o kopačku, a jelikož pokračoval ve hře bos, dostal od rozhodčího žlutou kartu za neúplnou výstroj. K jeho smůle to byla žlutá druhá a následovala předčasná sprcha.
Aktivní Duška se dočkal v 80. minutě, když poslal Březno do vedení. Jenže za dvě minuty bylo opět vyrovnáno. Po zmatku před domácí brankou se dočkal Keszeg. V 85. minutě znovu zvonila tyčka za kosmonoským gólmanem po střele Strnada. Rozuzlení přinesla 89. minuta, kdy k nádherné natáhl Nagy a rozhodl zápas.
Do statistik se zapsal ještě Bejr, který si také užil teplé vody ve sprše…
Branky: 1. Beneš, 80. Duška – 30. Mašek, 82. Keszeg, 89. Nagy. Rozhodčí: Stejskal. ŽK: 5:8. ČK: Beneš, Bejr – Kraus. Rohy: 6:5. Diváci: 80. Hráč zápasu: Cepka – Bernard.
Březno: Jeleček – Duška, Bejr, Nastoupil, Šťastný – Deszö, Cepka, Bauer, Měkota (60. Beránek) – Strnad, Beneš.
Kosmonosy: Hošťálek – Michalec (83. Brodský), Bernard, Fanta, Pavlousek – Svoboda (73. Polanka), Nagy, Kraus, Kasal (46. Výda) – Mašek, Keszeg.

MSK B – Kostelní Hlavno 3:0 (0:0)
První poločas byl vyrovnaný herně i brankově, v tom druhém už kralovali v obou zmiňovaných faktorech domácí.
Branky: 56. a 68. Černý, 75. Hájek. Rozhodčí: Vrabec. ŽK: 6:3. Diváci: 50. Hráč zápasu: Černý – J. Bůžek.

Akuma – Krnsko 1:0 (1:0)
Vyrovnaný zápas velmi dobré úrovně, v němž domácí měli více šancí, nakonec vyhráli nejtěsnějším rozdílem. Šance mělo i Krnsko, ale to zradila koncovka.
Branka: 5. Valenta. Rozhodčí: Pažout. ŽK: 1:3. ČK: Losík (K). Diváci: 150. Hráč zápasu: Halbich – Uhlík.

Kněžmost – Kropáčova Vrutice 1:0 (0:0)
Hra v poli byla vyrovnaná, ale šance měli pouze domácí. Stejně jako na Sahaře se ale ujala pouze jediná.
Branka: 55. Fiala. Rozhodčí: Jirků. ŽK: 1:4. Diváci: 86. Hráč zápasu: J. Beran – Lukeš.

Horky – Bezno 4:2 (3:1)
Zápas prvního z posledním přinesl sympatický výkon Bezna, který však na suveréna letošního přeboru nestačil.
Branky: 9. a 76. Žižka, 27. Lukáš, 36. A. Kohout – 29. Kolařík, 68. Novák. Rozhodčí: Chládek. ŽK: 0:3. Diváci: 60. Hráč zápasu: Žižka – Kameš.

Čejetice – Benátky B 1:0 (0:0)
Dva týmy ze středu tabulky okresního přeboru se utkaly v sobotním odpoledni v Čejeticích. Domácí Čechie hostila svého souseda, co se získaných bodů týče, tedy benáteckou rezervu. První poločas žádný gól nenabídl. Druhá půle už byla o poznání zajímavější a padla v ní také jediná branka utkání, a sice v 54. minutě. To benátecký stoper Hejtmánek chyboval v rozehrávce a využil toho Martin Brož, který nadvakrát překonal brankáře Jíru. Benátecký gólman se poté dvakrát zaskvěl, když zneškodnil dva samostatné úniky domácích. Zuby si na Jírovi vylámali Malák s Brožem. Na druhé straně musel být v permanenci i Hubáček, jenž několik pokusů pochytal, a benátečtí střelci se také těsně zastřelovali. Utkání by možná spíše slušela remíza, avšak šťastnější Čejetice vybojovaly tři body a přeskočily svého soupeře v tabulce. Dlužno ještě dodat, že duel měl pevně pod kontrolou v okresním přeboru debutující hlavní rozhodčí Radek Dragoun, který dobrým výkonem podpořil bezproblémový průběh utkání.
Branky: 54. Brož. Rozhodčí: Dragoun. ŽK: 3:0. Diváci: 75. Hráč utkání: Hubáček – Jíra.
Čejetice: Hubáček – Čtyřoký, Tlášek, Havelka, Vránek, Brož, Kůtek (20. Šimáček), Malák (82. Korec), Průcha, Bartoš, Jaroš.
Benátky B: Jíra – Rosenkranz, Hejtmánek, Došlý, Langšádl, Kraus, Chupík, Krýda, Davídek (76. Tott), Vaňousek, Svačina. 

Kosořice – Řepov 2:0 (2:0)
Snahou Kosořických v domácím prostředí bylo jediné, zvítězit a napodobit další úspěšná mužstva z dolních pater tabulky. Navíc domácí toužili vrátit Řepovu vysokou porážku z podzimní části.
Realita byla ovšem jiná. Domácí byli nejspíš myšlenkami ještě v kabině, když se hostující Prchlík ocitl sám před brankářem, proti kterému ale neuspěl. Hned vzápětí po přihrávce napříč vápnem měl řepovský Uher odkrytou branku, jenže z vyložené pozice trefil pouze tyč. Domácí měli problémy s kombinací a náběhy soupeře. Paradoxně kosořickým hráčům nepomohla ani vedoucí branka z dvacáté minuty. K přímému kopu z dobrých dvaceti metrů se postavil zkušený Niklfeld a precizní ránou trefil přesně Vlkovu levou šibenici. Jediným štěstím domácích bylo, že hráči Řepova měli vychýlená mířidla. Ve 27. minutě to neúspěšně zkoušel technicky Štěpán. Tentýž hráč se hned vzápětí ocitl ve vápně nekrytý, jenže to přehnal s kličkami a obrana odehrála míč do bezpečí. Hosté byli nebezpečnější, ale mohli doplatit na zahozené šance. Ve 38. minutě rozběhl Vonášek rychlý brejk, na jehož konci Macháč servíroval míč na zcela osamoceného Darmoše, který však v koncovce mířil hodně nepřesně. O minutu později však Niklfeld stejně jako při první brance zahrával standardní situaci, nastřelil sice jen zeď, ale důrazný Tříska našel odražený míč jako první a skrytou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Hosté mohli ještě v závěru poločasu zkorigovat. Nejprve volný řepovský hráč ve vápně nastřelil pouze obránce a v posledních vteřinách vypadl míč Pokornému z rukavic. Ten však ještě stihl celou situaci zachránit.
První vážnější příležitost po změně stran si připsali domácí. Agilní Vonášek vyslal do úniku Třísku, kterému ale střela příliš nesedla. Totožná akce byla k vidění i na druhé straně, kdy se Štěpánovi včas vrhl pod nohy Pokorný. Výpady Řepovských dosti zaměstnávaly soupeřovu obranu, ta však nadále odolávala. Hráči Kosořic spoléhali hlavně na brejky, které se jim postupem času nabízely stále častěji. V 75. minutě po centru Kučery z levé strany mířil Macháč hlavou nepřesně. V závěru domácí nevyužili ani přečíslení čtyři na jednoho.
Branky: 20. Niklfeld, 39. Tříska. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 3:1. Diváci: 102.
Kosořice: Pokorný – Batala (64. Vavrik), Štecher, Pára, Kučera – Grus, Vonášek, Niklfeld, Tříska (89. Bašus) – Macháč, Darmoš (38. Andres).
Řepov: Vlk – Auer, Ladislav Rys, Drahota, Veselý (76. Štecha) – Prchlík (88. Javůrek), Antl, Tůma, Uher (70. Babák) – Štěpán, Marek Rys.

PETR FENCL, JAROSLAV BÍLEK, JAN ADÁMEK