Šok pro fotbalové příznivce FK Mladá Boleslav přineslo úterní poledne. Klub totiž oznámil, že jeho dosavadní kapitán a klíčový hráč David Jarolím odmítl prodloužení smlouvy a ze zdravotních důvodů ukončil v pětatřiceti letech kariéru. Kvůli poranění kolene nenastoupil ani do letní přípravy s týmem, jež vede jeho otec Karel. Další indícií napovídající konec klíčového záložníka Mladé Boleslavi také byl fakt, že s týmem před dvěma dny neodcestoval na herní soustředění do Rakouska.

„David Jarolím se rozhodl ukončit svou aktivní kariéru. Ze zdravotních důvodů," potvrdil informaci hráčům agent Pavel Paska. Devětadvaceti­násobný reprezentant přišel do Boleslavi loni v lednu po krátkém angažmá ve francouzském Évianu. V létě mu ve středočeském celku skončila smlouva, kterou se rozhodl neprodloužit.

Boleslav přitom o Jarolímovi služby enormě stála. "Nabídku má na stole a já věřím, že se dohodneme," řekl Deníku před startem letního přípravného období prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. Sám Jarolím už v minulosti prohlásil, že v české lize už nebude hrát nikde jinde, než za Mladou Boleslav.

"Je to citelná ztráta nejen na hřišti, ale také v kabině. Samozřejmě ale musíme respektovat zdraví hráče. Sám David mi dnes volal, že bohužel mu jeho zdravotní stav nedovoluje pokračovat v kariéře," říkal už dnes prezident klubu. A dodal: "Nicméně mu musíme poděkovat za obrovský kus práce, který tady udělal. A znovu opakuji, že nejenom na hřišti, ale především v kabině."

Jarolím strávil většinu své kariéry v Německu. Začínal ve Slavii Praha, jako šestnáctiletý odešel do juniorky Bayernu Mnichov, pak se přesunul do Norimberku. Největší jméno si udělal v Hamburku, kde působil devět let a také vykonával funkci kapitána. V klubu je stále velmi populární a po skončení hráčské kariéry se s ním počítá na post trenéra mládeže. S nabídkou však přichází také Mladá Boleslav: "Rád bych se s ním ještě sešel a nabídl mu další angažmá v Mladé Boleslavi na jiné pozici," nezastírá své ambice zkušeného fotbalistu v klubu udržet v některé ze sportovních funkcí Dufek.