Jak se pozná, že přípravy na další ročník fotbalové ligy v mladoboleslavském klubu vrcholí? Každoročně několik málo dní před ostrým startem soutěže proběhne společné focení týmu. To letošní bylo na programu včera.

A už ve čtvrtek vstoupí boleslavští fotbalisté do nové sezony. Společně se Spartou a Libercem o týden dříve než zbytek osazenstva Synot ligy. Všechny tři zmíněné týmy totiž čeká předkolo evropské soutěže. V případě Mladé Boleslavi jde o druhé předkolo Evropské ligy a soupeřem jí bude jak známo bosenský NK Široki Brijeg.

S jakým kádrem jde FK Mladá Boleslav do nové sezony? Na soupisce FK Mladá Boleslav pro podzim 2014 k utkáním Synot ligy jsou čtyři brankáři a šestadvacet hráčů. Bezkonkurenčně nejzkušenějším je brankář Miroslav Miller, který v srpnu oslaví čtyřiatřicáté narozeniny a mladoboleslavský dres obléká již čtrnáct let. K nejzkušenějším patří také zahraničními angažmá ostřílení jednatřicetiletý Lukáš Magera a třicetiletý Jakub Navrátil. Naopak nejmladšími jsou devatenáctiletí Adam Pajer a Lukáš Hůlka.