Boleslavští fotbaloví junioři jsou v jarní mistrovské sezóně stoprocentně úspěšní. Po výhře v Hradci Králové a domácím vítězství nad Třincem, přivezli tři body i z Jablonce, kde ze závěru utkání udělali drama dvojím zbytečným zaváháním.

První poločas začal boleslavskou šancí, když hned v úvodní minutě Kubištovi utekl Kocourek a po jeho centru Vodháněl nastřelil tyč jablonecké branky. V 15. minutě Kateřiňákův rohový kop usměrnil u přední tyče nechytatelně pod břevno Glöckner.

Druhý poločas zahájili Boleslavští podobně skvěle jako první a zdvojnásobili své vedení. Ve 49. minutě po trestném kopu Kateřiňáka se před jabloneckou brankou dostal k míči Glöckner a zvýšil na 2:0 pro hosty. Navíc v 71. minutě Kozma proměnil sólo proti jablonecké brance a zdálo se být rozhodnuto. Domácí ale zbraně nesložili a ještě zabojovali. V 74. minutě nepovedenou Wolfovu malou domů vystihl Mihálik, obešel Godulu a snadno poslal míč do boleslavské sítě – 1:3. V 77. minutě jablonecký útok vyvrcholil Novákovým centrem, který boleslavská obrana odvrátila pouze k Dílovi a ten prostřelil brankáře Godulu. Dalšího zaváhání v defenzivní činnosti se už Boleslavští nedopustili a za těsného vedení dovedli zápas do vítězného konce a tím pádem k třetímu jarnímu tříbodovému zisku.

Před utkáním měly oba týmy, jablonecký na sedmé a boleslavský na osmé příčce, po třiceti bodech. Pro rozdílné postavení byla rozhodující lepší defenzivní bilance, neboť Jablonec obdržel o osm gólů méně než Boleslav.

Jablonec n. N. U21 – Mladá Boleslav U21 2:3 (0:1)Branky: 74. Mihálik, 77. Díl – 15. a 49. Glöckner, 71. Kozma. Rozhodčí: Příhoda. ŽK: Soukup – Albina.
Jablonec U21: Repáň – Štěpánek, Tichý, Soukup (62. Díl), Žemba – Novák (83. Kováčik), Kubista, Munzar, Bulíř – Mihálik (78. Petržilka), Kuhn (78. Vitkovič).
Boleslav U21: Godula – Toml (62. Wolf), Pajer, Glöckner, Dratva – Kateřiňák, Albina – Kocourek (90. Bečirevič), Vodháněl (71. Bojda), Ladra (86. Lukeš) – Kozma.

JAN FIDLER